Up2Date, 25 februari 2018: And the winner is!

Up2Date, 25 februari 2018: And the winner is!

We zitten middenin het zogenaamde ‘Award Season’ waarin de meeste grote prijzen worden uitgereikt voor films, series en muziek. Natuurlijk mogen games niet ontbreken in dit spektakel en waren er dan ook de D.I.C.E Awards waar de beste games werden geëerd. Uiteraard was er ook nog genoeg ander nieuws deze week waarvan we weer alles op een rijtje hebben in de nieuwe Up2Date!

D.I.C.E Awards 2018
Om dan maar gelijk te beginnen met het grote nieuws, de uitslag van de D.I.C.E Awards. Elk jaar worden in Las Vegas deze game awards uitgereikt door The Academy of Interactive Arts & Sciences, waar onder andere de Game of the Year en de beste games binnen hun genre worden verkozen. Grote winnaar dit jaar was het pareltje van Nintendo, The Legend of Zelda: Breath of the Wild. In de categorie Game of the Year liet de game andere top titels PUBG, Horizon: Zero Dawn, Super Mario Odyssey en Cuphead achter zich, om met de ‘beste game van het jaar titel’ aan de haal te gaan. Daarnaast sleepte de game nog drie andere prijzen in de wacht: Outstanding Achievement in Game Direction, Outstanding Achievement in Game Design en Adventure Game of the Year. Verder ging de game van Nederlandse bodem, Horizon: Zero Dawn naar huis met twee prijzen: Outstanding Technical Achievement en Outstanding Achievement Story. Een andere grote winnaar was Cuphead die ervandoor ging met de prijzen voor Outstanding Achievement in Original Music Composition, Outstanding Achievement in Art Direction en Outstanding Achievement in Animation. Voor de complete lijst met alle winaars kun je hier een kijkje nemen.

Overname Koch Media
Overnames zijn we ondertussen wel gewend binnen het game wereldje. Uitgevers worden voor dikke bedragen overgekocht en ook dit jaar is het niet anders. De eerste grote overname van 2018 is nu een feit nadat THQ Nordic Koch Media heeft overgenomen voor het ‘zakcentje’ van ongeveer 124 miljoen. THQ Nordic die we voorheen kende onder de naam Nordic Games krijgt hiermee toegang tot een sloot aan grote titels. Koch Media bracht namelijk games zoals The Witcher 3 en alle games van Capcom en Sega. Deep Silver is ook eigendom van Koch Media waardoor nu ook titels zoals Saints Row, Metro, Homefront en Kingdom Come: Deliverance onder THQ Nordic vallen.

Educatief gamen
Zoals sommige oude zuurpruimen beweren zou gamen niet goed voor de ontwikkeling zijn van kinderen en zouden kinderen te veel blootgesteld worden aan actie en agressie. Niks is minder waar want je kan nu een heuse geschiedenisles krijgen in Assassin’s Creed Origins. Met de toevoeging van de Discovery Tour modus kunnen gamers in een educatieve mode het oude Egypte ontdekken. Er zijn in de modus geen gevechten of andere actie waar je rekening mee moet houden, in plaats daarvan ga je op verschillende tours waarin je geïnformeerd wordt over de geschiedenis van Egypte. Deze modus is door Ubisoft teams samen met geschiedkundige en Egyptologen speciaal voor de game gemaakt.
Fable Fortune beschikbaar
De game was al een tijdje te spelen in early acces, maar vanaf 22 februari is de game nu officieel gelanceerd op Xbox One en PC. Dit heeft ontwikkelaar Flaming Fowl bekendgemaakt. In de volledige versie zijn flink wat aanpassing gedaan na de feedback van spelers die al vanaf juli de early acces versie hebben gespeeld. In de complete versie zal een verhaal verteld worden, genaamd Heroic Tales. De game is compleet gratis te downloaden.

Open beta Total War: Arena
Er is bekengemaakt dat de open beta van Total War: Arena van start is gegaan. In de nieuwe versie van de bekende serie kan er voor het eerst gespeeld worden in een online-only competitieve multiplayer waarin commandanten tegen elkaar strijden in grootse 10 versus 10 gevechten. In de beta worden de Carthagers geïntroduceerd die naast de Griekse, Romeinse en Barbaarse fracties wordt toegevoegd.

https://www.youtube.com/watch?v=atyZDHxa7oo&feature=youtu.be

EA Play dit jaar terug in L.A.
Het driedaagse game event van EA is in 2018 weer te vinden in het warme Los Angeles. Op het event zullen er veel hands-on ervaringen zijn en zullen er weer verschillende nieuwtjes te vinden zijn. Alle grote titels van EA zullen aanwezig zijn en er zullen ook nieuwe beelden te zien zijn van de grote nieuwe actiegame Anthem. Het event zal plaatsvinden vanaf 9 tot en met 11 juni 2018 en tickets zullen dit voorjaar beschikbaar zijn. Mocht je er nou niet zelf bij kunnen zijn dan zal alles natuurlijk ook gewoon te volgen zijn op je favoriete game website.

Naast al het laatste nieuws konden we deze week ook de review van het grafische pareltje Fe lezen. Verder gaf Robin een aantal dikke tips voor goede game verfilmingen die we graag zouden willen zien. Max heeft kortgeleden een PS VR in zijn bezit gekregen en gaf ons zijn mening over verschillende PS VR games en of deze de moeite waard zijn om in huis te halen. Bas liet weten dat hij na wat overtuigingskracht toch Titanfall 2 een nieuwe kans heeft gegeven.

Dat was het dan weer voor deze week! Genoeg om je behoeftes aan game nieuws te stillen, maar wees gerust, komende week is er wederom genoeg te beleven. See you next week bij een nieuwe Up2Date.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.