Up2Date, 26 november 2017: de Black Friday afterparty!

Up2Date, 26 november 2017: de Black Friday afterparty!

Het was deze week de week van Black Friday. De hele gamingcommunity was afgelopen week behoorlijk onrustig alvast op zoek naar mooie deals. Deze vrijdag ging het helemaal los, zowel in fysieke winkels als online. Voor bepaalde deals moest je er echt snel bij zijn. Goed om te zien dat Black Friday in ieder geval ook naar ons land is overgewaaid: dit scheelt weer flink in de portemonnee. Het zou dus zo maar eens kunnen dat je deze week te druk was met koopjesjagen, en dat je het gamenieuws van afgelopen week hebt gemist. Daarom nu deze Up2Date!

Gran Turismo Sport krijgt snel DLC
Een van de titels die flink in de aanbieding was tijdens Black Friday was Gran Turismo Sport. Net een maand na de release ging de game al voor 20 euro over te toonbank. Je hoort mij niet klagen, maar een flinke price-drop voor een grote naam als Gran Turismo… dat zou zomaar kunnen door de kritiek die er op Gran Turismo Sport is gekomen. De game richt zich namelijk voornamelijk op het online racen, waardoor de singleplayer niet zo veel content heeft als dat je normaal gesproken misschien zou verwachten van een Gran Turismo game.

Daar komt in december in ieder geval verandering in. De klassieke carrièremode zoals je die kent van Gran Turismo (maar ook bijvoorbeeld uit Forza Motorsport) wordt met een gratis update toegevoegd aan de game. Daarnaast komen er in november nog drie nieuwe auto’s naar de game, en in december worden er twaalf nieuwe wagens gratis toegevoegd. Tot aan maart moeten er in totaal meer dan 50 auto’s bij komen. Ook kunnen spelers nieuwe circuits verwachten. Het heeft mij in ieder geval over weten te halen om alsnog Gran Turismo Sport in huis te halen.

Belgische minister wil verbod op lootboxes
Er gaat de laatste tijd geen Up2Date voorbij zonder dat we een nieuwtje bespreken over lootboxes. Vorige week wisten we je al te melden dat men in België onderzoek doet naar lootboxes. Nu is de minister van justitie zich er ook mee gaan bemoeien in België. Volgens hem moet de Europese Unie er voor zorgen dat lootboxes verboden worden. Volgens België is het gebruik van lootboxes namelijk een vorm van gokken. Daar is sowieso ook een vergunning voor nodig.

Maar waar de Belgische minister zich voornamelijk aan ergert, is het feit dat jonge kinderen hiermee ook worden blootgesteld aan gokken. Ik ben het daar voor een groot gedeelte mee eens. Vooral omdat kinderen waarschijnlijk niet altijd doorhebben dat zij met echt geld in-game dingen aan het kopen zijn. Mochten de lootboxes verboden worden, dan zal dat een flinke klap zijn voor uitgevers. Lootboxes zijn tegenwoordig namelijk een flinke melkkoe. Wel vreemd dat er nu ineens zoveel ophef over is, terwijl deze boxes al een behoorlijke tijd bestaan.

Nieuwe content onderweg voor Splatoon 2
Toch is niet elke uitgever zo dat zij alleen maar snel en gemakkelijk geld willen verdienen door lootboxes en DLC. We zagen het al eerder bij Gran Turismo Sport: deze DLC is gratis aan de game toegevoegd. En hoewel Nintendo inmiddels de betaalde DLC ook heeft ontdekt, komen ze ook behoorlijk vaak met gratis DLC.

Een goed voorbeeld daarvan is de content die er aan zit te komen in Splatoon 2. De game is al een tijdje uit, maar er werden door de maanden heen steeds nieuwe maps toegevoegd. Ook in de komende maanden kunnen we weer flink wat gratis content verwachten. Naast nieuwe multiplayer-maps is er ook een nieuwe mode en een nieuwe Salmon Run-map. Dit zorgt er voor dat ik in ieder geval steeds terug blijf komen naar Splatoon 2. Mooi nieuws voor de fans dus!

Star Wars Battlefront 2 doet het minder dan eerste deel
Het was niet echt de week of de maand van EA. We hebben het al over de lootboxes gehad, maar die discussie werd voornamelijk aangewakkerd door de lootboxes in Star Wars Battlefront 2. De verkoopcijfers van Battlefront 2 vielen behoorlijk tegen, zo kwamen we deze week te weten. Voornamelijk in vergelijking met het eerste deel van Battlefront en Battlefield 1 is er een behoorlijke dip te zien in de fysieke sales. Ondertussen hebben EA en DICE de game wel flink aangepast, maar het lijkt haast al te laat te zijn voor Battlefront 2.

Verder nog op GameParty
Deze week keek Daan naar een hip fenomeen in de gaming-wereld: beta’s! Hebben beta’s definitief de rol van demo’s overgenomen? Bas speelde deze week nog steeds de Xbox One X Enhanced Games. We hebben deze week ook een hoop reviews voor je gehad. Bas ging aan de slag met Star Wars Battlefront 2. Eefje had een traumatische ervaring met Bubsy, maar dat werd gelukkig goed gemaakt door LA Noire en Call of Duty: WW2. Ondergetekende ging aan de slag met Need for Speed: Payback.

Dat was het weer voor deze week! Ik hoop dat je Black Friday hebt overleefd en zie je graag terug volgende week op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.