Gameparty Unplugged

Gameparty Unplugged

Dit weekend zijn we als Gameparty redactie weer eens bij elkaar gekomen. Zo nu en dan spreken we met elkaar af om nieuwe collega’s te ontmoeten, ideeën uit te wisselen of om gewoon gezellig uit eten te gaan. Dit weekend was het een beetje van alles wat. Twee van onze nieuwe collega’s waren aanwezig, we zijn uit eten geweest en hebben het gehad over de aankomende E3, nieuwe features op onze website en de ietwat (te?) hoog geprezen Watch_Dogs, bruiloften, kinderen en smaakloze spaghetti.

We hebben op onze redactie zowel journalisten als consumenten. Met consumenten bedoel ik dan de mensen die games spelen daadwerkelijk om het spelen. Ikzelf behoor tot deze groep. Mijn kennis over games is louter gebaseerd op ervaring. En aangezien ik de opa van de redactie ben met mijn (bijna) 35 jaar, kan ik redelijk ver terug naar het verleden wat soms nog wel eens handig is. Ik interesseer mij weinig voor ontwikkelaars en uitgevers. Het hele proces voor een game doet mij weinig. Ik wil weten hoe een game speelt, eruit ziet en of ik het als gamer een aantrekkelijke game vind. Zodoende geef ik er zelf de benaming “consument” aan. De journalisten onder ons zijn toch wel Bas en Harmen, de olie en de benzine van Gameparty. Zij zijn thuis in het wel en wee van de ontwikkelaars en uitgevers en weten de achtergronden van de topmannen/-vrouwen. Zij zijn dan ook onze directe link met al deze uitgevers. Zij onderhouden het contact en zorgen dat Gameparty zo goed blijft draaien.

Eefje, Fréderique, Max, Kevin en Robin zijn allemaal goed in het verzamelen en analyseren van nieuwsfeiten. En ik doe niemand te kort als ik zeg dat ik, Fabiano en onze twee Lisa’s de echte consumenten van de groep zijn. Dit kun je ook teruglezen in onze reviews. Zo zullen de journalisten onder ons dieper ingaan op de ontwikkelaars en welke games ze in het verleden hebben uitgebracht. Bij mij zal je meer het gevoel van een game meekrijgen, dan dat je inzicht krijgt van een ontwikkelaar. Natuurlijk houden we allemaal van het spelen van games en hebben we daar allemaal ons specialisme in. Behalve Bas want die is overal goed in, erg vervelend… Shooters hebben een beetje de overhand bij ons. Zowel Bas, Fabiano, Kevin, Jan en ik houden er van. Gelukkig zijn we dan wel weer overal ergens anders beter in. Bas is onze Halo fanaat (maar dan ook echt een die-hard fanboy), Kevin en ik delen een passie voor Battlefield. Dezelfde passie deel ik met Fabiano en Jan voor Call of Duty. Soms is het dus wel even een gevecht wie welke games mag reviewen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Sportgames doen het bij ons ook heel goed. Robin, Kevin en ik spelen graag een potje FIFA. UFC, NBA en Tiger Woods Golf zijn ook favorieten. Harmen en Robin zijn onze action/adventure liefhebbers. Ik mag ook graag een Uncharted of Tomb Raider spelen, maar zij zijn onze experts in dat genre. RPGs worden voornamelijk door Max en Lisa gedaan. Daar zijn sommigen van ons erg blij mee, want RPGs vergen toch wel een hoop geduld die ik persoonlijk vaak mis. Hetzelfde geld voor RTS (Real Time Strategy), waar we onze collega’s Jan en Kevin voor hebben. Ik heb mensen hoog in het vaandel staan die RTS leuk vinden, ik vind die games namelijk vre-se-lijk! Hulde voor de mensen die daar het geduld voor hebben. We hebben recentelijk Fréderique mogen verwelkomen. Zij is een echte liefhebber van Indie games. Verwacht een hoop goede recensies van haar, of een game nu goed is of niet. Een laatste populair genre, racing, blijft dan nog open. Onze pitpoezen Harmen, Kevin en Robin nemen hier het voortouw in.

We hebben ook een mooie balans van de verschillende platformen. Ikzelf ben een Playstation-fan en heb dus een PS3 en 4 staan, maar ook een Xbox 360. Bas is dan weer een echte Xbox-fan en heeft dan ook als enige een Xbox One staan. Daarnaast hebben we ook liefhebbers van de Nintendo 3DS, Wii U en PC-games. Er is eigenlijk geen enkele game die ongespeeld blijft omdat we altijd wel iemand hebben die het leuk vind om juist dát te spelen. Als het lijkt dat ik nu alles heb gehad, dan heb je het mis. We hebben namelijk nog twee heel belangrijke mensen in ons midden. Dat zijn Danny en Ireem. Danny is onze cameraman, die ons altijd vergezelt naar de GamesCom en de vids daarvan edit. Ireem onze programmeur en zorgt er voor dat de website er netjes uitziet en goed blijft lopen. Twee onmisbare collega’s die de puntjes op de i zetten.

Ondanks dit alles ligt de focus niet eens zozeer op het reviewen van games. Het overgrote deel van de website bedraagt gamenieuws. Hier draait de website op. Bewaar dit artikel overigens goed! Als je vragen hebt aan onze redactie, heb je hulp nodig bij een game, dan kun je ons natuurlijk altijd benaderen. Nu weet je wie je nodig hebt voor welk genre dus schroom niet om je vragen op gameparty te zetten of ons via onze bekende Twitterkanalen te bereiken. De redactie zit voor je klaar!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.