PlayStation Experience 2016: een groot feest!

PlayStation Experience 2016: een groot feest!

De PlayStation Experience beleeft inmiddels zijn derde verjaardag! Op 3 december was het een groot feest rondom PlayStation. Ik moet al vooraf zeggen: het werd inderdaad een groot feest. Vorig jaar kwamen ze ook al met een aantal toffe aankondigingen, maar dit jaar ging Sony helemaal los. Geloof me, je wilt helemaal op de hoogte zijn van deze PlayStation Experience! Wat heb je gemist?

De show begon met een mysterieuze trailer. We zagen een gesluierde vrouw ergens proberen binnen te komen. Ondertussen sloeg ze behoorlijk wat bad-guys van zich af. Is het de nieuwe Tomb Raider? Krijgen we een geheel nieuwe IP? De sluier gaat af en wie zien we? Chloe Frazer uit Uncharted! Uncharted: the Lost Legacy opende de show. Uit het Uncharted-panel wat na de show plaatsvond weten we dat dit de grote DLC voor Uncharted 4 is waar Naughty Dog het vaak over had. Gelukkig is deze DLC ook als standalone te spelen. Iedereen blij. Meer Uncharted is meer beter!
Dan een hoop goed nieuws van Marvel, Capcom en Marvel versus Capcom. De geruchten gingen al een tijdje rond, maar in 2017 komt er inderdaad een nieuwe Marvel versus Capcom. De game gaat de naam Infinite dragen en is in ieder geval beschikbaar op de PlayStation 4. Maar er was meer! Want Ultimate Marvel versus Capcom 3 is gewoon vanaf nu te downloaden voor de PlayStation 3. Fanservice was er ook voor Destiny-fans. Zij kunnen binnenkort aan de slag met het The Dawning evenement. Dit is het kerst-evenement van Destiny en brengt onder meer het racen op je Sparrow terug!

Over fanservice gesproken: PlayStation-fans met nostalgische gevoelens werden waarschijnlijk helemaal gek van vreugde tijdens de PlayStation Experience. Wipeout HD, Fury en 2048 komen samen in een pakket als remaster naar de PlayStation 4. Ook alle drie de Crash Bandicoot-games komen als remaster naar de PlayStation 4 in de Crash Bandicoot: N Sane Trilogy. En ach, als we dan toch bezig zijn, dan kunnen we net zo goed opnieuw aan de slag met PaRappa The Rapper, LocoRoco en Papaton. Alle drie de games komen als remaster naar de PlayStation 4. Kun je niet wachten op PaRappa? Dan kun je nu alvast een demo spelen van die game. Dit alles om te vieren dat de game nu twintig jaar oud is geworden.
Maar er was nog meer nieuws rond nieuwe DLC. Resident Evil VII ziet er behoorlijk eng uit, en je lijkt goed te zitten als je de game op PlayStation 4 koopt. Natuurlijk is daar de ondersteuning van de PlayStation VR. Maar ook werd bekend dat er een exclusief DLC-pakket naar de PlayStation 4 komt. Hoewel je helaas nog even moet wachten op de nieuwe Resident Evil, is er gelukkig de demo voor Resident Evil VII. Deze heeft namelijk weer een update gekregen. Kun je mooi kijken of je het aandurft om de volledige game te spelen. Capcom liet verder nog wat gameplay van Akuma in Street Fighter V zijn. Gravity Rush 2 sloot het rijtje van DLC-nieuws af. De game komt pas in januari uit, maar we weten nu al dat we gratis DLC kunnen verwachten. Je kunt namelijk vanaf maart als Raven gaan spelen.

Trailers, trailers, en nog eens trailers tijdens PlayStation Experience. Allereerst wilde Sony toch nog wel heel graag laten weten dat The Last Guardian nu dan eindelijk echt uit gaat komen. Er was ook een trailer voor Gran Turismo Sport. Wanneer die game gaat verschijnen, is helaas nog niet bekend. Ik kan er in ieder geval nog niet echt enthousiast van worden. Waar ik wel enthousiast van werd, is de nieuwe trailer van Ni No Kuni 2. De game werd vorig jaar aangekondigd op de PlayStation Experience en dit jaar krijgen we een nieuwe trailer te zien. Het zag er in ieder geval fantastisch uit. Maar er was nog een trailer die nogal wat vragen opriep in eerste instantie. Het zou toch niet? Jawel, daar was hij dan! Het vervolg op de meest geanticipeerde game van de PlayStation 4… Knack 2! Alle gekheid even weggelaten, niemand had waarschijnlijk gedacht dat er een tweede Knack zou komen. Ik zie het nog best positief in: als Japan Studios de fouten uit het eerste deel weet de herstellen kan het best een toffe game worden.
Japan kreeg ook zijn eigen blokje aan games. Het zullen geen games zijn die in Europa het grote publiek aanspreken, maar behoorlijk wat games maken de oversteek naar het westen. Zo komen er twee Yakuza-titels naar het Westen: Yakuza 6 en Yakuza Kiwami. Danganronpa V3 komt naar PS4 en PS Vita, net als Ys Origin. Ook kregen we beelden te zien van Nier en Persona. Het was in mijn ogen niet het sterkste gedeelte van de persconferentie, zeker omdat er een blokje aan indies achteraan kwam. Let it Die is misschien nog wel het vermelden waard. Die game is vanaf nu gratis te downloaden.

Maar na een – in mijn ogen dan – wat minder stukje van de persconferentie wist Sony toch nog wel even met een dingetje te komen. Zeg maar gerust een enorm ding. Waar velen al vooraf op hadden gehoopt werd dan toch werkelijkheid: The Last of Us Part 2 werd onthuld! Merry Christmas iedereen, want veel beter dan dit gaat het toch echt niet worden. Het maakte in ieder geval een hoop emoties los bij gamers, en terecht. Dikke kans dat The Last of Us Part 2 een topper van jewelste gaat worden.
De PlayStation Experience is hét feestje voor iedereen met een PlayStation, dat werd zaterdagavond wel echt even duidelijk. Sony pakte groots uit met oude bekenden en nieuwe titels. Nieuwe Uncharted en nieuwe Last of Us. Wat wil een PlayStation-gamer nog meer? Crash Bandicoot en Wipeout zeg je? Gaan we gewoon regelen!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.