Up2Date, 18 november 2018: zoeken naar lichtpuntjes

Up2Date, 18 november 2018: zoeken naar lichtpuntjes

Er zijn van die weken die je lang bij blijven. Je hebt een heerlijke vakantie gehad. Je hebt de liefde van je leven leren kennen. Eindelijk je diploma gehaald. Eerste huis gekocht. Zulke toffe dingen voelen heerlijk aan en zorgen voor een gevoel van euforie. Maar helaas, het kan ook anders. Compleet andersom zelfs. Dat bewees afgelopen week.

Stan Lee overleden
Met afstand de grootste klap natuurlijk. Grote afstand. Persoonlijk had ik het vermoeden dat deze man ging bewijzen dat onsterfelijkheid wel degelijk bestond. De kwiekheid waarmee hij nog terwijl hij dik in de negentig was in het openbaar verscheen, en natuurlijk in de cameo’s in iedere Marvel-film, was ongekend. Wat een plezier in het leven had deze man, om jaloers op te zijn. Plezier dat hij wilde delen met anderen, dat hij doorgaf in de vorm van fantasiepersonages en -werelden zoals geen ander deze kon scheppen. Toegegeven, het heeft misschien weinig met games te maken, maar ik durf er geld op in te zetten dat er niemand is die dit leest waarbij het nieuws van het overlijden van Stan Lee niks heeft losgemaakt. Collega Bas van Dun houdt misschien nog wel meer van Marvel dan van games en schreef een eerbetoon aan Lee, waarin hij hem de Walt Disney van onze tijd noemde. Stan, bedankt voor alles. Rust in vrede.
Nieuwe omgeving Kingdom Hearts III onthuldPlayerUnknown’s Battlegrounds komt eindelijk naar de PlayStation 4!
Er heeft een flinke periode overheen mogen gaan, maar de console-exclusiviteit van PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) gaat dan toch echt tot een einde komen. Al meerdere keren doken er geruchten op dat de grondlegger van het Battle Royale-genre de overstap zou maken naar de console van Sony, maar tot een concrete aankondiging kwam het tot nu toe nog niet. Afgelopen weken laaiden die geruchten weer op door een vermeend lek waaruit duidelijk werd dat de game op 7 december voor de PlayStation 4 zou verschijnen en blijkbaar vond Sony het niet meer nodig om langer om de hete brei heen te draaien. Een officiële bevestiging volgde in de vorm van onderstaande trailer.
Sony niet aanwezig op E3 2019
Tsja, daar is dan dat andere trieste bericht. Misschien eerder ongelofelijk dan triest. Toen ik dit bericht over het eerst onder ogen kreeg dacht ik dat het afkomstig was van een parodie-site. Juist nu, nu de E3 weer terug hét gamesevent van het jaar is, beslissen om (in ieder geval) de aankomende editie niet aanwezig te zijn? Dat is toch achterlijk? Qua exposure misschien wel, maar qua mogelijke reden minder. Een keihard excuus wordt er niet gegeven, maar Sony heeft aan op zoek te blijven naar nieuwe manieren om met de community in contact te komen. Ik heb geen idee wat ze daarmee bedoelen aangezien op tal van manieren uit te leggen is, maar ik vermoed dat Sony simpelweg weinig meer heeft om te tonen. Die PlayStation 4 blijft toch wel doorverkopen met de uitstekende multiplatformgames die er tegenwoordig gemaakt worden en de exclusieve titels die Sony heeft hebben we al jaar na jaar op de vorige E3’s gezien. Het zou me niets verbazen als de PlayStation 5 al flink in de stijgers staat en ergens (eind) 2019 op een eigen evenement van Sony wordt onthuld. Dan hebben ze alle media-exposure voor zichzelf en kunnen ze alles precies volgens hun eigen regels en manier doen. Desalniettemin blijft het jammer en een uitgelezen kans voor Microsoft en Nintendo om de aandacht tijdens die beurs naar zich toe te trekken.

Een rustige week afgelopen week op GameParty. Ondanks de standaard drukte met gamereleases in deze tijd van het jaar doen we het een beetje rustig aan. Zodoende besprak ik, geïnspireerd door Red Dead Redemption 2 waarom ik Rockstar nog altijd een van de beste ontwikkelaars vind. Wel schreef Daan de review van Black Ops 4 en dook Bas tussen de cowboys in de review van Red Dead Redemption 2!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).