BlizzCon 2018: Ik kijk uit naar een game uit 2002!

BlizzCon 2018: Ik kijk uit naar een game uit 2002!

Elk jaar kijk ik weer uit naar BlizzCon, het evenement van ontwikkelaar Blizzard waar niet alleen hun games gevierd worden, maar ook aankondigingen worden gedaan rondom dat wat komen gaat. Dit jaar gingen er flink wat geruchten rondom een mogelijke Diablo, dat er iets met Warcraft ging gebeuren, en meer. Vol spanning zat ik dan ook te kijken, te wachten op dat wat komen ging.

Stiekem, wanneer ik eerlijk ben, viel BlizzCon dit jaar een beetje tegen qua aankondigingen. Ja, er waren toffe nieuwtjes, maar niets wat op kan tegen een onthulling van een echt nieuwe game. Ik weet het, er is daadwerkelijk een nieuwe game onthuld, maar daar gaan we het zo nog over hebben. We weten dat Blizzard een ontwikkelaar is die haar games bijzonder lang blijft ondersteunen. Het is dan ook niet raar dat de grootste aankondigingen voor StarCraft II en Heroes of the Storm niet veel meer waren dan een nieuw personage en een nieuwe map. Iets wat je kunt verwachten, maar echt spannend is het niet te noemen. Dat Hearthstone eindelijk een trollen-campagne krijgt is tof. Dit volk was te afwezig in de game. Maar wederom, niets waardoor ik van m’n stoel geblazen werd.

Tijdens de gesprekken rondom Overwatch werd het al iets interessanter doordat er een nieuwe cinematic getoond werd, waaruit een nieuwe Hero onthuld werd. Ashe is een cowgirl met een epische shotgun die een robot in kan roepen als speciale aanval. En ze geeft de term Rocket Jumpen een nieuwe dimensie. Ze past perfect in de wereld waarin ze zal gaan wonen en als negenentwintigste held blijf ik het knap vinden dat de balans van de game zo intact weet te blijven, ongeacht hoeveel Blizzard toe blijft voegen. Het is een groot compliment voor de game en de ontwikkelaars achter het spel.

Echter, veel meer dan dat was er ook niet te doen rondom Overwatch. Nee, de grootste onthullingen moesten dan toch echt uit het kamp Warcraft en Diablo komen. Laten we met die eerste beginnen. World of Warcraft is bijna vijftien jaar actief (later deze maand viert Blizzard de verjaardag) en heeft ons al heel wat enorm epische verhalen weten te vertellen. Battle for Azeroth ligt nog maar een paar maanden in de winkel, maar Blizzard heeft aangegeven dat de eerste content patch al een maand in beta is. Deze zal later gaan verschijnen en onder andere een nieuwe raid toe gaan voegen. Interessant is dat deze raid anders is voor spelers van de Horde dan wanneer je hem als Alliance doorloopt. Dat is voor het eerst in de game en brengt nieuwe verhalende mogelijkheden met zich mee. Sprekende over verhalen, ook is er een cinematic vrijgegeven welke wederom bijzonder prachtig oogt. Die haven van Stormwind, wauw!

Maar er was meer. Vanilla. Voor velen een lekkere smaak pudding of ijs, voor spelers van World of Warcraft een droom die werkelijkheid gaat worden. Want we weten dat Vanilla WoW, World of Warcraft zoals het tijdens de originele release was, gaat verschijnen in de vorm van World of Warcraft Classic. Blizzard liet weten dat dit in de zomer van 2019 zal gebeuren en dat je wanneer je een abonnement op World of Warcraft hebt, je meteen toegang tot deze game gaat hebben. Niet verkeerd. Interessanter vanuit kamp Warcraft was echter het feit dat Warcraft III opnieuw leven krijgt in de vorm van Warcraft III: Reforged. De game zoals je hem kent van toen, compleet met de grafische toeters en bellen van nu. Eenzelfde behandeling als dat StarCraft vorig jaar heeft gehad. De game oogt geweldig en als iemand die honderden uren in WarCraft III heeft gestoken kan ik niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. De Frozen Throne content is meteen aanwezig, dus de afdaling van Arthas naar Lich King zal volgend jaar opnieuw interessant zijn. De filmpjes zijn met vier uur aan nieuwe beelden opnieuw gecreëerd en grafisch oogt de game zoals het hoort met een geüpdatet UI. Geef het me nu.

ARVE Error: Syntax error

Uiteraard hebben we het hier over een game die je eigenlijk al heel lang kunt spelen, maar dan met betere graphics. Dus mijn hoop was hierna gevestigd op Diablo. Zou er dan toch een nieuwe game onthuld gaan worden tijdens BlizzCon? Zouden de geruchten rondom Diablo IV waar zijn? Nou, nee. Maar er komt wel een nieuwe game. Diablo Immortal is een game die je online met meerdere spelers kunt spelen. Echter, de grote verandering is dat dit spel niet op je PC, Mac of console gaat draaien. Nee, Diablo Immortal is een game voor je Android of Apple telefoon of tablet.

Nee, dit was niet de meest sterke BlizzCon ooit. Hoewel ik enorm uitkijk naar WarCraft III Reforged is het feit dat ik uitkijk naar een game die ik als jonge jongen al kapot heb gespeeld niet het beste gevoel. Nee, qua aankondigingen was dit niet de beste BlizzCon ooit. Jammer. Gelukkig was BlizzCon meer. Diepte interviews met ontwikkelaars, cosplay, de viering van de franchises en een geweldig samenkomen van fans. Aldaar was BlizzCon geweldig. Als thuisblijver had ik echter wat meer gehoopt…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.