Diablo III: de beste easter eggs

Diablo III: de beste easter eggs

We houden allemaal van een geintje, het leven is al serieus genoeg. De ontwikkelaars achter de meest populaire games delen dit met ons. Geintjes zijn leuk, interessant en kunnen grote dingen gaan betekenen (de Pandaren uit World of Warcraft begon als een 1 april-grap). Ook Diablo III zit vol met verborgen geintjes, geheimen en noemenswaardigheden. Wij kijken naar de vier leukste easter eggs.

4: Arm konijntje…
Easter eggs, de eieren die we vinden met Pasen. Hoewel wij hier spreken over de paashaas, spreken de Amerikanen over de Easter Bunny, het Paas Konijn. Het is exact deze reden dat we een konijn vinden in deze eerste easter egg. Ga tijdens het spelen van Diablo III eens naar de Caldeum Bazaar, te vinden in Act II. Wanneer je daar aan bent gekomen loop je naar het noorden en ga je door de grote poort. Daar tref je een jong mannetje, blij, huppelend door de straten. Hij is niet alleen. Nee, met hem is zijn beste vriend, een klein, wollig konijn. Het is echte vriendschap wanneer ze met elkaar door de straten springen, het geluk straalt er vanaf. Loop eens met de twee mee en blijf ze volgen tot het konijn een guard tegenkomt. PETA kan beter even een andere kant op kijken…

3: The Litch King
Diablo is niet de enige grote franchise die Blizzard in huis heeft. Naast de Bijbelse tochten richting de duivel is er de strategische serie StarCraft en spelen we graag een potje World of Warcraft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat elementen van de games in andere verschijnen. Zo loopt er een Space Marine Murloc achter mijn hunter aan in World of Warcraft en is de foto van mijn Marine in StarCraft een heuse Pandaren. Ook in Diablo III vinden we invloed van een andere titel. Niemand minder dan de Litch King is te vinden in het spel. Of nou ja, zijn helm in ieder geval. Op de Fields of Misery moet je de Icefall Caves vinden. Aldaar, verborgen in het ijs, is een zeer herkenbaar stukje uit de Warcraft-geschiedenis te vinden. Bibber van angst.

2: Development Hell
Games die problemen hebben tijdens het ontwikkelen zijn er genoeg. Het is niet makkelijk om een spel in elkaar te zetten die niet alleen leuk is om te spelen maar ook nog eens vlekkeloos draait. Bugs, kleine foutjes, kunnen zorgen voor grote problemen. Wanneer het de ontwikkelaars maar niet lukt om alles te krijgen zoals het hoort te zijn verkeert de game in de zogenaamde ‘Development Hell’, een duistere plek waar de mensen achter de game zo snel mogelijk weer uit willen komen.

Wanneer je een game maakt rondom Diablo en de Hel omarmt in je lore, dan is het zomaar mogelijk om een echte Development Hell te creëren. En jawel, in Diablo III kun jij deze plek dan ook bezoeken. Speel Act I op de Hell moeilijkheidsgraad en ga naar The Cemetery of the the Forsaken. Hier zijn drie deuren die je naar de Defiled Crypt kunnen brengen. Echter, af en toe is er een vierde deur te vinden. Zie je hem niet? Sluit je game af en probeer het opnieuw. Wanneer je deze vierde deur eindelijk kunt zien en de Development Hell kunt betreden, zul je het op moeten nemen tegen zombies die de namen van het team bij Blizzard dragen. Wanneer je verder door de dungeon dwaalt vind je de baas Jay Wilson, Game Director van Diablo III. Wanneer je hem weet te ontslaan unlock je nog een achievement ook.

1: Whimsyshire
Terwijl je je met je Demon Hunter (of elke andere klasse) een weg door de wereld van Diablo baant, zal je opvallen dat het niet de meest vrolijke plek is waar je kunt wonen. De kleuren zijn grauw, de dood is overal en iedereen lijkt het op je gemunt te hebben. De wereld is koud, afstandelijk en op een warme woestijn na, levenloos. Gelukkig is er Whimsyshire.

Wanneer je na flink wat moeite de Staff of Herding in elkaar hebt weten te zetten (dit is niet makkelijk en zal je behoorlijk wat tijd gaan kosten), is het mogelijk om dit nieuwe gebied te betreden. Whimsyshire is een plek vol pluizige eenhoorns, regenbogen en lachende wolkjes. Het gras is groen, het water is blauw en de teddybeertjes roze. Een vrolijke plek waar jij je krachten nogmaals kunt gebruiken om alles en iedereen een pijnlijke dood te laten sterven.

Natuurlijk zitten er veel meer easter eggs in Diablo III. Denk aan de Black Rock Ledger die met verwijzingen naar Captain Hanso en Reyes een duidelijke referentie naar de tv-serie Lost maakt. Of de geest van King Cow die je bijpraat over ‘The Secret Cow Level’ uit eerdere delen. Hebben we jouw favoriete niet gebruikt? Geen nood, laat het vooral weten in de reacties. Reaper of Souls zal naast een nieuwe levelcap, act en klasse ook weer genoeg verborgen grappen in zich hebben zitten. Wij gaan op zoek…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.