Nieuwe trailer Dirt 4 is moddervet

Vandaag brengen Codemasters en Koch Media de nieuwste DiRT 4 trailer naar buiten. In de trailer zijn de vetste rally’s verschillende circuits en in verschillende klassen te zien.

DiRT 4 is de officiële game van de FIA World Rallycross kampioenschappen. In de trailer zijn racende Supercars te zien op Lohéac Bretagne, Montalegre, Lydden Hill, Hell en Holjes. Naast de Supercar klasse, kunnen spelers in DiRT 4 ook racen in RX2, Super 1600s, Group B classics en crosskarts. DiRT 4 is daarmee de ultieme rallycross ervaring. Met de hulp van tweevoudig FIA World Rallycross kampioen, Petter Solberg, is er alles op alles gezet om de rallycross besturing van DiRT 4 zo echt mogelijk te maken.

Rallycross draait om bloedstollende multicar circuit races op asfalt en off-road dirt banen. De korte races duren vier tot 6 laps en elke auto moet minimaal één ‘Joker Lap’ racen. Deze speciale Joker Lap is langer dan de standaard lap en draait om tactisch wheel-to wheel racen. Bestuurders nemen het in vier kwalificatierondes tegen elkaar op voordat ze tegen de top op mogen racen in de halve finale en de finale. De supercar klasse in de FIA World Rallycross kampioenschappen is beestachtig snel, binnen twee seconde trekken de auto’s op van nul naar bijna 100 km/h. Daarmee zijn ze nog sneller dan de auto’s uit de Formule1.

DiRT 4, beschikbaar vanaf 9 juni voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows PC, daagt je uit om Fearless te zijn wanneer jij het stuur overneemt van ’s werelds meest iconische en krachtige off-road voertuigen. Dankzij twee verschillende besturingsmodi, Gamer en Simulation, biedt DiRT 4 zowel diepgang als toegankelijkheid voor oude en nieuwe spelers van de franchise. Met het innovatieve Your Stage-systeem stelt de game je in staat om met een druk op de knop een nagenoeg oneindig aantal unieke rallybanen te maken. Your Stage biedt rally-spelers de gelegenheid om langere, meer technische banen te maken, terwijl nieuwkomers eenvoudigere, kortere banen kunnen maken om hun vaardigheden bij te schaven.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.