Up2Date, 22 januari 2017: nog meer Switch-nieuws!

Up2Date, 22 januari 2017: nog meer Switch-nieuws!

De eerste volledige week na de aankondiging van de Nintendo Switch ligt alweer achter ons. Na de bom informatie die we vorige week (niet alleen op gebied van de Switch overigens) voor je hadden in de Up2Date, zou je zeggen dat het deze week wat magerder is. Gelukkig is niets minder waar, we hebben wederom een mooi nieuwsweekje achter de rug. Bang dat je iets gemist heb? Check hier alle headlines!

Mario Kart 8 Deluxe krijgt geen nieuwe racetracks
Aangezien Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch de volledige (en ietsjes opgepoetste) versie voor de Wii U omvat, inclusief DLC dus, hadden we het al een beetje kunnen verwachten. Nu is het ook officieel: Deluxe zal precies evenveel racebanen bevatten als de Wii U-versie incluis DLC heeft. Misschien een beetje teleurstellend, al had je het met een beetje logisch nadenken al wel uit de naam van de game af kunnen leiden.

Dat er geen nieuwe banen aanwezig zijn, betekent overigens niet dat het exact hetzelfde spel is als de Wii U-versie: er zijn nieuwe karts en personages beschikbaar, plus nieuwe banen voor de verbeterde Battle-modus.

Eredivisie krijgt eSports-variant: E-Divisie
De groei in populariteit van eSports lijkt niet te stuiten. Internationaal is dat al een tijdje zo, maar professioneel competitief gamen krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan wal. Dat is ook de Eredivisie niet ontgaan. De afgelopen maanden verschenen al berichten dat Eredivisieclubs eSporters in dienst namen, nu is ook duidelijk waarom: alle achttien clubs die uitkomen in de Eredivisie gaan in de E-Divisie vertegenwoordigd worden door een eSporter. Het is wereldwijd een van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, de start is op 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van hun favoriete club of gamer gaan volgen.

De wedstrijden zullen vooralsnog gespeeld worden in de Ultimate Team-modus van FIFA 17. Na zeventien speelrondes wordt duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioensschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld. Een zeer toffe ontwikkeling als je het ons vraagt, wij zijn erg benieuwd hoe deze tak van de sport zich gaat ontwikkelen.

EA organiseert in juni wederom EA PLAY; niet aanwezig op E3
De E3-periode lijkt onverminderd populair te blijven, maar in ieder geval EA lijkt er tegenwoordig meer voor te voelen om een geheel eigen evenement te organiseren in plaats van ‘onderdeel te zijn van’. Ook dit jaar zal de gamegigant niet op de beurs in Los Angeles aanwezig zijn, maar wel in dezelfde periode haar eigen EA PLAY-evenement organiseren. De EA3 zou misschien een leukere naam geweest zijn, nu we er zo over nadenken. Hoe dan ook, het gaat om de games en we zijn benieuwd wat EA ons tegen de tijd dat het geweld in juni weer losbarst te showen heeft…

Nieuwe Fire Emblem-games naar mobiele platformen, 3DS en Switch
Liefhebbers van de Fire Emblem-franchise konden afgelopen week hun hart ophalen: een speciale Nintendo Direct stond volledig in het teken van de gamereeks. Er komt één Fire Emblem naar mobiele platformen, twee naar de (New) 3DS en twee naar de Switch. Vooral met laatstgenoemde onthulling zullen fans verguld zijn. Niet alleen omdat er voor het eerst in jaren weer een Fire Emblem verschijnt voor een thuisconsole, maar ook omdat het aantal aangekondigde Switch-titels hiermee weer een mooie vlucht neemt.

Super Mario Run verschijnt in maart voor Android
De eerste échte Nintendo-game voor een niet-Nintendo platform heeft het nodige stof doen opwaaien. Niet alleen qua idee waar mensen aan moesten wennen, want een Nintendo-game op een niet-Nintendo platform kan toch helemaal niet, maar ook qua aantal downloads. Toen de game voor iOS uitkwam, werd de freemium game in een week tijd maar liefst 47 miljoen keer gedownload. Gezien de marketing leek er een dealtje gesloten te zijn met Apple voor bepaalde tijd, en dat klopte interdaad. Echter hoeven bezitters van Android-apparatuur niet enorm lang meer te wachten: in maart verschijnt Super Mario Run dan eindelijk ook voor Android. Een precieze datum werd niet genoemd, evenals of er een verschil is ten opzichte van de iOS-versie, maar het belangrijkste is dat de game eindelijk onderweg is!

Nieuwe sale in de PlayStation Store: veel games voor weinig!
Waar digitale uitverkopen in het verleden meer dan eens helemaal niet zo voordelig waren, begint het tij langzaamaan een beetje te keren. Vooral bij de grotere sales zitten er toch wel wat leuke deals tussen en zo ook in deze nieuwe uitverkoop. Bijvoorbeeld Sleeping Dogs voor 5 euro of de eerste Watch_Dogs voor 15 euro! De hele lijst met aanbieding vind je na de klik.

Deze week hadden we het op de redactie qua eigen content vrij rustig. Althans, het grootste deel van de crew. De artikelen die deze week online kwamen, zijn allemaal van de hand van onze hoofdredacteur Bas: hij reviewde Star Wars: Force Arena, uitte zijn zorgen over het gebrek aan marketing voor Halo Wars 2 en vertelde waarom het nog steeds zo leuk is om Rollercoaster Tycoon te spelen.

Volgende week zijn we er natuurlijk weer met een nieuw overzicht van het belangrijkste nieuws, we zien je dan!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.