Up2Date, E3 2014 dag 3

Up2Date, E3 2014 dag 3

De laatste dag van de E3 ligt achter ons. De grootste aankondigingen zijn gemaakt, maar het nieuws blijft binnenstromen. Ik neem een kijkje naar de zes grootste aankondigingen van gisteren.

Final Fantasy Type-0 en Final Fantasy Agito
Final Fantasy Type-0 en Final Fantasy Agito zijn al enige tijd uit in Japan. Het is dus niet een enorme verrassing dat Square Enix de westerse release van de game heeft aangekondigd. Final Fantasy Type-0 zal op de Xbox One en PS4 gaan verschijnen, terwijl Final Fantasy Agito uitkomt voor Android- en iOs systemen. De exacte releasedata zin nog niet bekend gemaakt.

Tevens heeft Square Enix enkele informatie vrijgegeven betreft Agito. In de game kruipen spelers in de huid van een cadet in de Dominion of Rubrum om Agito, een geprofeteerde redder van Orience te worden. De game is gratis verkrijgbaar op de telefoons, maar wordt ondersteund door in-game aankopen.

Warframe naar Xbox One
Ontwikkelaar Digital Extremes heeft aangekondigd dat de free-to-play oorlogsgame Warframe naar de Xbox One gaat komen. De game is momenteel al verkrijgbaar op de PlayStation 4 en PC. De Xbox One-versie kent een speciale integratie door gebruik te maken van features zoals smartglass. Hoe dit precies in zijn werking zal treden is tot dusver nog onduidelijk. In Warframe voer je oorlog tegen de ‘Grineer’ legers. Je bereid je voor met behulp van ‘Lotus’, een magische vrouw die jou de leer van de ‘Warframe’ aanleert. Deze leer maakt het mogelijk om speciale vaardigheden uit te voeren en daardoor intense gevechten aan te gaan.
Alienware Alpha voor Windows
Alienware heeft een nieuwe steambox aangekondigd die naar de Windows PC gaat komen met Windows 8.1. De steambox komt dit jaar nog uit, zodat deze direct kan worden aangesloten op de Valve SteamOS en de Steam controller. De Steambox heeft zijn naam met een reden. Het apparaat is speciaal aangepast voor PC-gebruik met Steam en heeft dan ook geen lastige menu’s. Het apparaat gaat circa 550 dollar kosten (ongeveer 405 euro) en komt rond de feestdagen uit in Amerika. Een Europese releasedatum is nog onbekend.

Streamen op de Wii U kun je wel vergeten
Met de toenemende populariteit van Twitch hebben zowel Sony als Microsoft streamings-mogelijkheden toegevoegd aan hun next-gen consoles. Nintendo is niet van plan ook in deze voetstappen te treden. Volgens Reggie Fils-Aime, de grote baas van Nintendo Amerika, heeft streamen weinig nut voor Nintendo-gamers. Het is wellicht een extra feature, maar geen die extra waarde toevoegt aan de Nintendo ervaring, wat botst met Nintendo’s doel om functionaliteit en plezier met elkaar te rijmen. Op welke basis deze conclusie is getrokken, durven wij niet te zeggen.

Gameplay experience trailer Destiny
Activision en Bungie hebben een officiële gameplay trailer van Destiny gepubliceerd, waarin Bungie co-founder Jason Jones meer toelichting geeft over de game. In de trailer wordt een blik geworpen op het verhaal van de game, customization-mogelijkheden, unieke vaardigheden en features, en de multiplayer.
PlayStation TV dit najaar in Europa
Sony heeft aangekondigd dat de PlayStation TV dit najaar naar Noord-Amerika, Europa en de PAL-regio komt tegen een adviesprijs van 99 euro. Het apparaat werd eerder in Azië geïntroduceerd als de PlayStation Vita TV. De PlayStation TV is uniek omdat het gebruik maakt van PlayStation Now. Hierdoor kunnen er honderden Sony-games via de televisie worden gespeeld, zonder een PlayStation te gebruiken. In de gebundelde versie van de PlayStation TV, die Sony tijdens de persconferentie aantoonde, kunnen gamers al aan de slag met Lego The Videogame. Sony zorgt ervoor dat er genoeg content naar de televisie komt. Zo komt cartoon series ‘Powers’ naar het apparaat. Deze serie is gebaseerd op een comic book waarin een detective superheldzaken probeert op te lossen.

Dit waren de laatste nieuwtjes van alweer de laatste dag van de E3. Hoewel de grootste aankondigingen al op de eerste dagen zijn gemaakt, worden we nog geregeld verrast met het nieuws. Ondanks dat de E3 is afgelopen verwachten we de komende dagen nog een constante stroom aan nieuws, met name betreft nieuwe details of meer toelichting. De gameplay-trailer van Destiny is hier een voorbeeld van.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.