Om het wachten op The Division te verzachten

Tom Clancy’s The Division

PC PlayStation 4 Xbox One

Om het wachten op The Division te verzachten

Om het wachten op The Division te verzachten

Dit is een jaar met vele mooie releases in de planning. Eén van die releases is een game waar door veel gamers al lange tijd naar uitgekeken wordt: The Division. Sinds de onthulling op de E3 van 2013 wil iedereen met deze titel aan de slag. Ubisoft doet helaas nogal vaag over de exacte releasedatum, want die staat nog op ‘ergens in 2015’. Grote kans dus dat dit ergens aan het einde van het jaar zal zijn, vlak voor de feestdagen. Dat is dus nog even geduld oefenen. Om die tijd door te komen ben ik op zoek gegaan naar content om je honger naar The Division een beetje te stillen.

Fan fictions: de proloog
Dankzij de trailers is er al het een en ander bekend over het verhaal van The Division. We weten dat er een pandemie is uitgebroken in de wereld en dat de samenleving daardoor is ingestort. Details zijn verder onbekend, maar zullen waarschijnlijk tijdens het spelen van de game wel aan het licht komen. Dit hield één fan in ieder geval niet tegen om zelf eens na te gaan denken over wat er gebeurd kan zijn en dat op papier te zetten. Het resultaat is een kort fictief verhaal over een jonge journalist die leeft tijdens de tragische gebeurtenissen die vooraf gaan aan de start van de game. Dit ebook (in het Duits en Engels) is hier te downloaden.

Maar er is meer interessante fan fiction te vinden. Zo wordt in “The Pandemic Jungle” het verhaal verteld van Mark en Gem Bradford die gedwongen de straat op moeten en een veilig heenkomen zoeken bij The Division. Dit verhaal lees je hier.

Bèta
Wat is er nou beter om de tijd door te komen dan de game daadwerkelijk te spelen? Volgens geruchten komt er in maart een bèta van The Division waarmee je al even zal kunnen proeven van de gameplay. Helaas zijn het nog enkel geruchten en houdt Ubisoft zijn mond nog stijf dicht hierover. Er wordt ondertussen nog volop gespeculeerd en als het waar is dan is dit natuurlijk de ultieme manier om het wachten te verkorten. Oja, het schijnt dat de Xbox One als eerste de bèta gaat krijgen. Doe er je voordeel mee.

Wallpapers & fanart
Terwijl je achter je computer zit om te zoeken naar alle mogelijke informatie over The Division is het natuurlijk wel leuk als je computer al in de stijl van de game is. Dat kan heel makkelijk met een mooie achtergrond op je bureaublad en daar zijn er gelukkig genoeg van te vinden op het internet. Tik maar eens in Google “the division wallpaper” en je zult moeite hebben om een mooi plaatje uit te kiezen uit het ruime aanbod! Om je een beetje op weg te helpen, hier en hier staan een paar mooie wallpapers in vele resoluties; ook geschikt voor je mobiel of tablet dus. Daarnaast is er ook het nodige fanart online te vinden. Niet altijd even geschikt als wallpaper, maar wel geweldig om naar te kijken.

Forum voor de fans
Zoals gezegd zijn er vele gamers die uitkijken naar de release van The Division en een gedeelte van die fans komt samen op het officiële forum van de game. Daar wordt volop gediscussieerd over de informatie die bekend is, de geruchten die rond gaan en de wensen die iedereen heeft voor de game. Het is de ideale plek om met andere fans te spreken en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en geruchten rond de game. Dit is immers de plek waar de fanatieke fans bij elkaar komen en die informatie met elkaar delen. Misschien weten ze hier wel het eerste of er inderdaad een bèta komt en hoe je daarvoor in aanmerking kan komen? Het kan dus zeker interessant zijn om het forum even in de gaten te houden.

Tom Clancy games
The Division is niet gebaseerd op specifieke boeken van Tom Clancy, maar op het gehele universum van de Tom Clancy serie. Nu kan je dus alle boeken van hem gaan lezen (en dat is zeker niet verkeerd om te doen!), maar misschien is het leuker om enkele andere Tom Clancy games te spelen. Die zullen je ook een idee geven van de wereld en het verhaal van The Division. De meest bekende zijn misschien wel de Splinter Cell serie en de Rainbow Six serie. Van die eerste is Blacklist de meest recente versie en wat mij betreft een aanrader. Rainbow Six: Vegas 2 is een goede keuze als het om de Rainbow Six serie gaat. Beide games geven je een goed idee over hoe een Tom Clancy verhaal in een game wordt verwerkt.

Zoals je hebt kunnen lezen is er al heel veel te vinden rondom The Division nog voordat de game is verschenen. Dit komt doordat de game nu al vele mensen heeft weten te inspireren tot mooie creaties, maar ze ook samen heeft gebracht op één van de vele fansites en fora die voor de game zijn opgericht. Neem dus vooral zelf ook even de tijd om eens rond te kijken op één van die websites om te zien wat voor mooie content er al te vinden is. Het is het zeker waard! En voor je er erg in hebt ligt de game ineens in de winkels.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.