Nintendo E3 re-cappy #E32018

Nintendo E3 re-cappy #E32018

Nintendo sloot traditiegetrouw de reeks keynotes af, en geloof me vrij… ik zat er klaar voor. Ik ben één van de weinigen die nog niet overstag gegaan ben wat de Switch betreft, maar ik heb enkel een reden nodig. Ik wil gewoon die ene game nog die me echt ervan overtuigd dat ik een paar honderd Euro wil uitgeven om die console in huis te halen. Ik zat dan ook klaar, klaar om door Nintendo overtuigd te worden door de toekomst van de Switch.

Beginnen deed Nintendo door meteen in te zetten op gametrailers. Games zoals Daemon x Machina en Xenoblade Chronicles 2 zijn sterk in wat ze doen, maar spreken toch vooral fans van traditionele Japanse games aan lijkt me. Ook Fire Emblem Three Houses ligt in diezelfde lijn. Pokémon Let’s go Pikachu en Eevee ziet er in elk geval leuk uit als een soort hybride tussen een traditionele Pokémon-game en het augmented reality spel Pokémon Go. Nintendo toonde de Poké Ball Plus waarmee je de beestjes kunt vangen en overzetten naar je game of die van anderen. Ook noemenswaardig is dat Mew standaard in die Poké Ball zit, dus als je die in je team wil zul je dieper in de buidel moeten tasten.

https://www.youtube.com/watch?v=krG3sZOJDX8

Super Mario Party verschijnt begin oktober van dit jaar en dat betekent dat je weer heel wat minigames mag verwachten. Ondertussen is het recept wel alom bekend. Nieuw in deze versie is dat je zowaar de schermen van meerdere tablets aan elkaar vast kan maken om samen te spelen. Het is uiteraard een dingetje waar je twee consoles voor nodig hebt, wat weinigen gegund lijkt, maar creatief zag het er wel uit. Minder creatief, maar daarom niet minder fun is dat Fortnite vanaf nu beschikbaar is voor Switch. De meest populaire game van het moment komt in alle gratis Battle Royale glorie naar de Switch en zou op de handheld/home console hybride wel eens even populair kunnen zijn als op de PlayStation 4 of Xbox One.

Verder waren er nog wat korte trailers van kleinere titels die razendsnel voorbij trokken waarvan Overcooked 2 nog het meest in het oog sprong. Deze co-op game is gewoon de perfecte match voor Switch. Dit soort kleine titels hebben gewoon een leuke plek op een console als dit.
En dan… dan was het uiteraard de tijd voor Super Smash Bros. Nintendo had op voorhand beloofd veel tijd aan de nieuwe fighting game te besteden, en jeetje… ze waren niet aan het jokken. Dat het er beter uitziet dan ooit tevoren, dat is een feit, dat elke fighter die ooit in de reeks aanwezig was gewoon in de game zit is zelfs indrukwekkend. Er zijn ruim zestig speelbare vechtersbazen in deze game… dat is heftig. Alleen, moesten ze nou werkelijk echt alle zestig laten zien? Moesten we echt zien welke aanpassingen er gedaan werden? Het gezicht van de fucking Wii Fit Trainer is een beetje aangepast, Link draagt nu zijn tuniek uit Breath of the Wild en Wario heeft een andere aanval en zo een hele lange tijd door. Wie boeit dit? Dit zijn gewoon details die je zelf wilt ontdekken tijdens het spelen op release en niet gortdroog één voor één gepresenteerd wil zien tijdens een E3 keynote. Dit was gewoonweg langdradig en saai en een complete buzzkill voor het greintje aan enthousiasme die het begin van Nintendo hun presentatie opriep

De finale nagel in de doodskist? Met beelden van Samus Aran de introductie van Ridley als personage aankondigen misschien? Heel de gamingwereld zit te smachten naar een modicum van informatie rond Metroid Prime 4. Wat gameplay, misschien een datum… en dan sluiten ze hun gelul en volledige keynote af met beelden van Samus in Smash Bros? Als dit de toekomst van de Switch is het komende jaar vind ik het in elk geval best oké om het nog wat zonder een Switch te stellen, hoe graag ik het ook anders had gewild.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.