Up2Date, 27 augustus 2017: Gamescom, danke sehr!

Up2Date, 27 augustus 2017: Gamescom, danke sehr!

Wat een week. We komen vers uit Keulen alwaar we deze week uiteraard de grootste gamesbeurs van Europa mee hebben mogen maken. De Gamescom bracht ons genoeg om over te praten. Daarom wil ik geen extra woorden meer vuil maken, laten we beginnen met de belangrijkste lijst die je deze week tegen gaat komen op het web. Dit is de Up2Date!

Sea of Thieves krijgt cross-play
Rare heeft laten weten dat Sea of Thieves, de grote open-wereld piratengame een gedeeld netwerk gaat krijgen. Kort door de bocht zorgt dit ervoor dat wanneer jij de game speelt op de Xbox One (X) je online spelers die het spel hebben op de PC tegen kunt komen. En vice versa. Het Xbox Live netwerk is natuurlijk ideaal voor deze manier van gameplay tussen beide systemen. Vergeet ook niet dat als je de game digitaal op het ene platform koopt, je ‘em gratis krijgt op het andere. Yo ho, a pirates life for me!

Xbox One X: Project Scorpio onthuld
Tijdens de launch van de Xbox One kregen mensen die de console meteen kochten een speciale Day One editie van het systeem. Een speciale controller, een opdruk, het was wat om te laten zien dat je er vanaf het begin bij was. Nu, voor de Xbox One X, komt er ook zo’n speciale, gelimiteerde versie. De Xbox One X: Project Scorpio brengt niet alleen de oude naam terug, maar brengt je een console met een speciale controller en een exclusieve stand om je Xbox One X rechtop te zetten. Ook krijg je er een maand gratis Xbox Game Pass bij, alsook twee weken Xbox Live Gold. Zie snel de eerste beelden.
PlayStation gehackt door OurMine
OurMine, de groep die eerder HBO wist te hacken en voor 1.5 terabyte aan content wist te verkrijgen (waaronder scripts voor Game of Thrones), heeft opnieuw toegeslagen. Dit keer was Sony de pineut. Op de Facebook-pagina en Twitter van PlayStation waren vreemde berichten te lezen. Dat de database van Sony gelekt zou zijn, met hashtag OurMine. Sony heeft binnen een uur de hack opgelost op de social media. OurMine heeft laten weten dat het geen kwaadwillige hack was, maar dat het niet heel moeilijk was om in te breken. Of er gegevens van PlayStation-gamers buit zijn gemaakt is onbekend, het is in ieder geval slim om je wachtwoord aan te gaan passen.

Sony kondigt speciale console aan
Sony heeft tijdens Gamescom ook een nieuwe console getoond. Nee, geen verbetering op de PlayStation 4 Pro, maar een speciale versie van de PlayStation 4. Het gaat om de PlayStation 4 Slim Gran Turismo Edition. Waarom Sony gekozen heeft om de normale PlayStation 4 in de bundel te doen en niet de Pro, blijft ons een vraag. Helemaal wanneer je je bedenkt dat Gran Turismo op de Pro er een stuk beter uit gaat zien. De console is vanaf 18 oktober te koop, tegelijk met de release van Gran Turismo Sport.
Disneyland Adventures, Pixar Rush en Zoo Tycoon komen naar Xbox One
Tijdens de Xbox 360 verschenen Disneyland Adventures en Pixar Rush; Zoo Tycoon verscheen op de Xbox One. De games worden nu met sterk verbeterde graphics opnieuw uitgebracht op de Xbox One. Grote verandering; waar de Disney-titels voorheen met de Kinect gespeeld werden, is het nu mogelijk om met een controller aan de slag te gaan. Verken het Disneypark, verdiep je in Pixar en maak je eigen dierentuin, binnenkort op de Xbox One. De games zijn volledig geoptimaliseerd voor de Xbox One X. Vier hele K’s op je scherm dus. De games liggen in oktober in de schappen voor de prijs van dertig euro.

Xbox Design Lab komt naar Nederland en België
Xbox Design Lab, de service waarmee je je eigen Xbox controller kunt ontwerpen, is zojuist aangekondigd voor Nederland en België. Maak je eigen controller, bepaal welke kleuren er op komen, hoe de knoppen aan gaan voelen en of je extra grip rond de handvaten wil hebben. De controller werkt op Xbox One en PC. En natuurlijk kun je je eigen Gamertag op de controller laten zetten. Wij hebben inmiddels een controller laten maken. Deze ga je binnenkort zien op GameParty!
Meer pre-orders Xbox One X dan verkochte exemplaren PlayStation 4 Pro
Afgelopen zondag werd het dan eindelijk mogelijk om de Xbox One X officieel te voorzien van een pre-order. De meest krachtige console ooit belooft native 4K gaming, meer frames per seconde en snelheden die ongekend zijn in spelcomputers. Het blijkt een goede zet te zijn geweest van Microsoft. Drie dagen nadat de pre-orders live zijn gegaan zijn er meer Xbox One X-consoles vooruitbesteld, dan dat er PlayStation 4 Pro’s zijn verkocht in 2017 bij Amazon. Sterker nog, de Xbox One X is de meest voorbestelde Xbox ooit. Doen ze goed, daar bij Microsoft.

Eerste beelden van Call of Duty: WWII Headquarters
Call of Duty: WWII gaat een hele sociale functie bevatten. In Headquarters is het aan de speler om verschillende oefeningen te doen en daarbij de meest hoge score te behalen. Of om andere dingen met spelers te doen. De mode brengt mensen samen en hoopt contact uit te lokken.
We leven in een Age of Empires
We weten dat Age of Empires een Definitive Edition gaat krijgen omdat het spel exact twintig jaar bestaat. Met graphics die compleet opnieuw ontworpen zijn, speelbaar in 4K, een nieuwe soundtrack en verbeterde gameplay, gaat het de beste versie van de oude game zijn. Tijdens de Gamescom heeft Microsoft echter aangekondigd dat ook Age of Empires 2 en 3 een Definitive Edition gaan krijgen. Daarnaast was er nog groter nieuws uit dit kamp. De klap op de vuurpijl is de onthulling dat Microsoft bezig is met een compleet nieuw deel in de vorm van Age of Empires IV! Meer dan een trailer is niet getoond, maar een prachtige trailer is het wel!
Jurassic World Evolution komt naar Xbox One
Wat kan er fout gaan… De game,  komend naar PC, PlayStation 4 en Xbox One, is een park-bouw-simulator van de mensen achter Rollercoaster Tycoon. Maar dan met een dinosaurus in plaats van een achtbaan. Ja, het klinkt ons als muziek in de oren.
Er was deze week genoeg te doen op GameParty. Natuurlijk, je merkt het al, de Gamescom bracht heel wat leuke dingen met zich mee. Maar ook voordat we de content uit Duitsland benoemen willen we je vooral op andere dingen wijzen. Zo viel mij eerder deze week op dat ‘het gezicht achter de game’ terug lijkt te keren en dat de Xbox One X me nu al onder druk zet. Ook schreef ik een review van een oude klassieker, dit keer in een nieuw jasje. StarCraft: Remastered is niet alleen aan te raden als je de game ooit gespeeld hebt, maar ook wanneer je ‘em gemist hebt! Maar uiteraard draaide het om de vele games die we hebben kunnen spelen. Zo kun je mijn bevindingen lezen van mijn eerste sessie met Forza Motorsport op de Xbox One X, werd ik weggeblazen door Star Wars Battlefront II en was Middle-earth: Shadow of War één van mijn favoriete games op de beursvloer. Met Age of Empires voelde ik me persoonlijk weer twintig jaar jonger. Robin ging op zijn beurt aan de slag met Destiny 2 en Life is Strange 2 terwijl Harmen met wat realistischere wapens schoot in Call of Duty: WWII. En laten we die kleine, strippende kinderen niet vergeten die Harmen tegenkwam in South Park: The Fractured but Whole.

Ik heb het gevoel dat deze week voorbij is gevlogen. Het was hard werken, de Gamescom bezoeken is altijd een zeer vermoeiende gebeurtenis. Maar wat hebben we genoten. De Gamescom is keer op keer het moment waarop ik blij ben dat ik in deze industrie mag leven. Ik hou van gaming. Wauw!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.