Up2Date, 21 december 2014

Up2Date, 21 december 2014

Het is alweer tijd voor een nieuwe Up2Date waarbij we terug kijken op de belangrijkste nieuwtjes van deze week. Ook deze week waren er dat weer een groot aantal en hier volgend dus een aantal interessante nieuwtjes. Al het andere nieuws kan je natuurlijk nog altijd teruglezen op de site. Enjoy!

Grote patch voor Assassin’s Creed Unity
Assassin’s Creed Unity had wat, volgens vele mensen, opstart problemen en moest even uit de kinderschoenen komen met een aantal patches. Na aardig wat technische mankementen, glitches en bugs, heeft Ubisoft een patch vrijgegeven van maar liefst 6,7 GB. De patch was in eerste instantie voor de Xbox One en PlayStation 4 versies van Assassin’s Creed Unity en kwam later ook voor de PC. De patch is vooral gericht op het verbeteren van performance problemen en de algehele ervaring van de game. De frame rate drops en crashes zouden niet meer voor mogen komen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Final Fantasy Type-0 HD
Final Fantasy Type-0 HD komt langzaamaan dichterbij en dat betekent trailers! De laatste tijd zijn er al aardig wat trailers voorbij gekomen en deze week is dat niet anders. We kregen te zien hoe de collectors edition van de game eruit zal komen te zien. Zo krijg je er bijvoorbeeld een Artbook en Manga bij maar ook nog veel meer andere leuke extra’s. Niet veel later werden we verblijd met een Orience nieuwsbericht waarbij we de personages van Class Zero wat beter leren kennen. Class Zero bestaat uit verschillende personages die een belangrijke rol zullen spelen in Final Fantasy Type-0 HD.

Steam Sale Begonnen
Voor de PC gamers onder ons is het natuurlijk leuk om even te vermelden dat de Steam Holiday Sale is begonnen! Hoewel hij al begonnen is vanaf de achtiende zijn er nog genoeg dagen om leuke aanbiedingen op de kop te tikken, de sale duurt namelijk tot twee janauri. Heel veel games zijn scherp afgeprijsd en elke 12 uur zullen er een aantal titels nog verder in prijs dalen. In de ochtend, om zeven uur, zullen de aanbiedingen vervangen worden door andere games. Houd het dus goed in de gaten om een paar nieuwe games in te slaan voor de feestdagen.

GTA Online trailer toont Heist
In het begin van deze week was het nog een gerucht waarbij trouw werd beloofd dat jullie meer informatie zouden krijgen wanneer we meer wisten. Nou, belofte maakte schuld en deze werd al snel na het ‘geruchten’ nieuwtje ingelost. Het gerucht ging over gelekte informatie waaruit zou blijken dat binnenkort Heists voor GTA Online verwacht konden worden. Mensen die over deze DLC spraken, werden onder andere van PSN en YouTube geband. Serieuze business dus! Een dag naderhand kwam er meer informatie in de vorm van een trailer. Rockstar kwam met het nieuws dat we binnenkort Heists kunnen verwachten, maar wanneer dit precies zal zijn is helaas nog niet duidelijk (in ieder geval begin 2015). In totaal komen er 5 Heists, verdeeld over 20 missies. Je moet deze doen met vier spelers welke elk rank 12 moeten zijn in GTA Online. Daarnaast moet er één heistleader zijn die over een high-end appartement beschikt. Er zal in totaal 20 uur aan nieuwe gameplay toegevoegd worden, aldus Rockstar. De heists komen naar elk platform waarop GTA V/Online beschikbaar is.
Deep Silver-Humble Bundle kopers doneren 1.5 miljoen aan het goede doel
Rond de feestdagen laat iedereen zich van hun beste kant zien en geeft geld aan allerlei goede doelen. Deep Silver doet dat gewoon al het hele jaar. Vanaf juli 2013 hebben ze namelijk 1.5 miljoen euro binnen gebracht voor het goede doel. Deep Silver is in deze kort tijd een van de grootste partners van Humble Bundle geworden. Humble Bundle biedt gebundelde games aan waarbij de koper zelf mag bepalen hoeveel geld er naar de uitgever, Humble Bundle zelf, of het goede doel gaat. De top vijf begunstigden zijn Child’s Play ($530,000 ontvangen), American Red Cross ($520,000), Charity: Water ($320,000), Save the Children ($300,000) en World Vision ($84,000).

In het begin van het jaar hield de vraag “Hoe moet het verder met de PlayStation 4” Robin enorm bezig. Nu, aan het einde van het jaar, keek Robin hier op terug en geeft antwoord op de vraag: “Hoe ging het nu verder met de PlayStation 4?” Deze week zat Robin totaal niet stil want hij heeft zich ook nog bezig gehouden met Super Smash Bros. for Wii U. Wil je weten wat hij van de game vond? Dan kun je dit lezen in zijn review. De Kingdom Hearts week is alweer even voorbij maar deze week werd hij nog even door Lisa W afgesloten met de review van Kingdom Hearts 2.5 HD Remix. Ook kon je meedoen aan de prijsvraag om deze leuke game te winnen!

Dit was het alweer voor deze week, een aantal van de meest interessante nieuwtjes en features op een rij. Wanneer de volgende Up2Date verschijnt dan zijn de kerstdagen alweer voorbij dus bij deze wens ik jullie alvast een hele fijne kerst en voor degene bij wie de kerstvakantie nu eindelijk begonnen is; game ze!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.