Het begin van 2016 saai? Helemaal niet!

Het begin van 2016 saai? Helemaal niet!

Ik heb de laatste jaren vaak het idee dat ik tijdens de laatste maanden van een jaar helemaal niet genoeg tijd en geld heb om alle topgames te spelen. Lange tijd was er na deze drukke periode op het einde van het jaar geen klap meer te beleven. Januari, februari, maart en april waren vaak lege maanden waarin er bijna geen games uitkwamen. Dat lijkt de afgelopen jaren steeds meer te veranderen. Ook in 2016 zet die trend zich door en staan er al een aantal toptitels op de planning voor de eerste maanden. Ik neem er een aantal met je door. Begin van het jaar saai? Wel nee joh!

LEGO Marvel The Avengers – 27 januari
Er zijn de afgelopen jaren al ontzettend veel LEGO-games van de hand van Travelers Tales voorbij gekomen. Elke keer is het principe hetzelfde, maar spreken de makers weer een nieuw publiek aan door met een nieuwe licentie te komen. Star Wars, Indiana Jones en DC Comics passeerden de afgelopen jaren de revue. Maar misschien wel de tofste LEGO-game die we gezien hebben is LEGO Marvel Super Heroes. En laat LEGO Marvel The Avengers nou precies de opvolger van die titel zijn!

LEGO Marvel Super Heroes had eigenlijk alles: een hoop leuke verwijzingen naar het Marvel-universum en een enorme sterrencast. Niet alleen de ‘standaard’ superhelden als Spider-Man, Thor en Iron Man zaten in de game, maar ook wat minder bekende figuren als Union Jack passeerden de revue. Tel daarbij op dat de missies erg leuk en gevarieerd waren en dat de game sowieso ramvol content zat. Als je de game op 100 procent wilt uitspelen valt er een hoop te verzamelen en dan ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Wij gaan er in ieder geval van uit dat dit nieuwe deel net zo tof wordt!
XCOM 2 – 5 februari
Dan een titel die misschien niet zo bekend is bij het grote publiek. Vanaf begin februari kunnen we namelijk aan de slag met het vervolg op XCOM: Enemy Unknown voor de PC. Opnieuw krijgen we te maken met een turn-based strategie-game die het verhaal oppikt waar Enemy Unknown was gebleven. We zijn twintig jaar later in de tijd en XCOM heeft de oorlog verloren.

Als je deze game speelt ben je de commandant van een militaire organisatie die het er niet mee eens is dat aliens de wereld hebben overgenomen. Jij stuurt de Avenger aan in dit nieuwe deel, een mobiele basis voor het leger. Je kunt orders geven aan je squad om zo de aliens eens flink een lesje te leren. Ondertussen ben je druk bezig om je basis te verbeteren en nieuwe gadgets en wapens te ontwikkelen. Ook kun je weer je eigen soldaten in dienst nemen, waarbij elke soldaat weer zijn eigen sterktes en zwaktes heeft. Ook de vermakelijke 1-tegen-1 multiplayer uit het vorige deel keert weer terug. Alles wat XCOM: Enemy Unknown zo verslavend maakte lijkt ook weer in XCOM 2 te zitten. Wij zijn benieuwd!
Street Fighter V – 16 februari
Slecht nieuws voor alle fighter-fans met een Xbox One. Zij moeten namelijk Street Fighter V missen, en dat lijkt een behoorlijk gemis te worden. Gamers met een PlayStation 4 en een PC kunnen zich in ieder geval opmaken voor een flink potje vechten met helden als Ryu, Ken en M. Bison (of Vega, net hoe je het wilt zien). De afgelopen jaren lijkt Street Fighter in ieder geval alleenheerser in het fighter-genre. Grote titels als Tekken of Dead or Alive komen niet in de buurt van het succes van Street Fighter. Nadat we een aantal Super en Ultra-versies van Street Fighter IV hebben gehad, is het dan nu ook tijd om een nieuw deel in de serie te laten verschijnen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te kijken hoe nieuwkomers als Rashid en Laura Matsuda spelen. Nieuwkomer F.A.N.G. ziet er in ieder geval uit als een karakter om rekening mee te moeten gaan houden.
Far Cry Primal – 23 februari
Dé toptitel van de eerste twee maanden van 2016 lijkt in ieder geval Far Cry Primal te worden, zo verre moge het duidelijk zijn. Ubisoft leverde meesterwerkjes af met Far Cry 3 en Far Cry 4, om tussendoor ook nog het geniale Far Cry 3: Blood Dragon af te leveren. Daarin bewees Ubisoft dat ze ook met een ietwat andere setting goed om kon gaan. In Far Cry Primal gaan we in ieder geval aan de slag met de oertijd. Geen raketwerpers en volautomatische geweren, maar we moeten écht op jacht. Dat doen we met onder andere pijl en boog en speren. Het is een tijd waar de mens zeker niet bovenaan de voedselketen staat, dus het is vechten om te overleven. Ook zul je nu zelf je eigen wapens moeten maken, want een winkeltje waar je je wapens kunt kopen is er nog niet in de oertijd. Wij kijken in ieder geval heel erg uit naar Far Cry Primal!
Deze vier titels zijn slechts het begin van 2016! Want ook in maart en april staan er behoorlijk wat toptitels op de planning. Wat te denken van The Division, Quantum Break, DiRT Rally, Uncharted 4, Ratchet and Clank, Star Fox en Twilight Princess HD. Het lijkt er op dat 2016 nu al een mooi jaar gaat worden!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.