Up2Date, 22 juni 2014

Up2Date, 22 juni 2014

Het is de week na de E3 en we zitten nog een beetje na te trillen op onze stoelen van al het nieuws dat de drie doldwaze dagen ons hebben gebracht. Gelukkig is er nog genoeg om over na te praten, waardoor we deze week ook genoeg nieuwsberichten hadden om de website te vullen. Ik heb de database doorgespit en de hoogtepunten voor je op een rij gezet.

GTA V op de PS3 vs GTA V op de PS4
GTA V komt naar de next-gen en Rockstar doet er alles aan om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van de opgetuigde versie. Zo verscheen er deze week een video die vijf minuten lang beelden van de PlayStation 3-versie vergelijkt met beelden van GTA V op de PlayStation 4. Als je het naast elkaar zet ziet het er inderdaad wel een stuk beter uit, maar dat is ook wel het minste dat je mag verwachten wanneer een game naar de next-gen gepoort wordt toch? Behalve de betere graphics zie ik persoonlijk nog geen reden waarom iemand opnieuw de game zou moeten kopen. Het was een toffe game op de Xbox 360 en PlayStation 3, maar op de next-gen speel je straks toch veel liever een nieuw avontuur? De ontwikkelaars van Rockstar zullen met betere argumenten moeten komen om mij te overtuigen van de meerwaarde van een next-gen GTA V. Toch is het wel aardig om de beelden van de PS3 en PS4 eens naast elkaar te zien, want het laat wel zien welke sprong vooruit de next-gen heeft gemaakt.
Alien: Isolation duurt zo’n 15 uur
Volgens lead gamedesigner Gary Napper zal het de speler ongeveer 15 uur kosten om de verhaallijn van Alien: Isolation door te spelen. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om reeds ontdekte gebieden opnieuw te verkennen om nieuwe zaken te vinden of weer nieuwe gebieden te openen. Die 15 uur klinkt eigenlijk best prima, want het lijkt tegenwoordig wel of de gemiddelde singleplayer game korter is dan dat. Dus als de makers die 15 uur waar kunnen maken leveren ze in ieder geval waar voor je geld. Tijdens die uurtjes gameplay moet je er wel rekening mee houden dat je constant op je hoede moet zijn voor de dreiging van een Xenomorph. Eén verkeerde beweging en hij weet je te vinden! Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit zo’n game gaat worden waarbij er nog niks hoeft te gebeuren en je toch al met zweethandjes de game aan het spelen bent. Daar houd ik wel van.

Gratis Titanfall spelen voor 48 uur
EA lanceert een nieuw concept op hun platform Origin, namelijk Game Time. Game Time houdt in dat je gedurende een bepaalde tijd een game geheel gratis mag proberen. Dit weekend is EA Game Time begonnen met Titanfall, wat je 48 uur gratis kan spelen. Zodra je de game opstart gaat de klok lopen en krijg je dus 48 uur gratis toegang tot de game. Een leuk concept wat volgens mij een mooi alternatief is voor de traditionele demo. Het heeft veel voordelen: je kunt proeven aan de échte game, ontwikkelaars hoeven niet nog een aparte demo te bouwen en als het bevalt, kan je direct de game aanschaffen en verder gaan waar je gebleven was. Met Titanfall weten ze direct een toptitel aan dit initiatief te koppelen. Slim, want dat valt op bij de pers én de gamers. Ik hoop dat EA in de nabije toekomst meer fantastische games aan hun Game Time initiatief toe gaat voegen, want dit verdient een vervolg.

Uncharted 4 is de laatste?
“One last time”. Dat zijn de woorden die een paar keer voorbij komen in de trailer van Uncharted 4: A Thief’s End en er op wijzen dat dit het laatste avontuur gaat worden voor Nathan Drake. De stemacteur die de stem van Nathan vertolkt in de game (Nolan North) heeft nu ook verklaard dat dit inderdaad weleens de laatste Uncharted-game kan gaan worden. Het is niet officieel bevestigd door Naughty Dog, maar met zoveel aanwijzingen kan het haast niet anders. Volgens Nolan wil Naughty Dog graag op het hoogtepunt stoppen met de serie en Uncharted 4 zou weleens heel goed dat hoogtepunt kunnen gaan worden. Geen onverstandige keuze lijkt mij, want op die manier weet je zeker dat de gamers een positief gevoel overhouden aan de serie. Bovendien kan ik me voorstellen dat je na vier delen weleens tegen iets anders aan wilt kijken dan die uitgeleefde kop van Nathan Drake.
E3-beelden nieuwe Zelda daadwerkelijk ingame
Eindelijk zagen we tijdens de Nintendo-presentatie de eerste beelden van de nieuwe Zelda. Deze waren zeer indrukwekkend, want we zagen een glimp van een ogenschijnlijk gigantische wereld. Ook grafisch zag dit er zo goed uit dat menig journalist zich afvroeg of dit wel ingame beelden waren. Afgelopen week gaf Nintendo de bevestiging dat het inderdaad gameplay-beelden waren en geen promo-video. Dit betekent dat Nintendo met de nieuwe Zelda weer een mooie troef in handen heeft om te laten zien tot welke kunsten de Wii U nog in staat is. Met nog meer dan een jaar aan ontwikkeltijd (de game wordt in 2015 verwacht) heeft deze nieuwe Zelda alle potentie om een topper te gaan worden.

De E3 is afgelopen en dat betekent dat het terugblikken op de beurs is begonnen. Iedere redacteur van Gameparty heeft zijn of haar persoonlijke hoogte- en dieptepunten op een rij gezet en verwerkt in een terugblik-artikel. Deze artikelen vind je bij de features waar ook een feature van Eefje staat over haar relatie met Duitsers. Je moet het lezen om dit te begrijpen. Naast de vele features zijn er ook weer een aantal reviews en previews verschenen. Zo verkende Auke het luchtruim voor de review van Ace Combat: Infinity, maar ging hij ook nogeens aan de slag met de nieuwe DLC voor Call of Duty: Ghosts. Of die DLC de moeite waard is lees je in zijn review. Eefje ging niet zo hoog de lucht in, maar was wel een beetje ‘zweverig’ bezig. Zij speelde namelijk Murdered: Soul Suspect en schreef een review over haar bevindingen. De PS Vita werd onder handen genomen door Fabiano voor de review van God of War Collection en ik kroop achter mijn pc voor de preview van Endless Legend.

Ondanks dat de E3 alweer een week geleden is afgelopen zijn drie van de vijf nieuwsberichten in deze up2date afgeleid van de beurs. Niet gek, want dat zijn de games waar iedereen het op dit moment over heeft. In combinatie met alle terugblikken kunnen we dus wel concluderen dat de E3 nog volop aanwezig is bij Gameparty. Ondertussen bereiden we ons echter ook al voorzichtig voor op de Gamescom waarbij we waarschijnlijk weer een hele lading nieuws over ons heen gestort zullen krijgen. Voorlopig hoeven we dus even niet bang te zijn dat de nieuwsvoorraad op zal drogen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.