Up2Date, 30 juni 2013

Up2Date, 30 juni 2013

Om maar eens lekker Nederlands met de deur in huis te vallen: deze week was het weer Oud-Hollandsch slecht. Goede reden om binnen te zitten, want van dat buitenspelen wordt je ook maar zo nat! Maar naast dat je deze week misschien wel veel bezig bent geweest met je console, gebeurde er ook een hoop op het gebied van het nieuws. En nee, dan heb ik het niet over de start van de Tour de France en de examens die kwijt zijn geraakt bij de post, maar vooral over het gamenieuws van de afgelopen week. Want het was me het weekje weer wel hoor!

Limbo volgende week op iOS
Kijk, dit is nou een nieuwtje waar ik blij van word. Sowieso juich ik de hele indie-scene toe. En ik vind het mooi dat vooral Sony tegenwoordig helemaal into de indies is. Zo zijn indies ook nog een andere strategie om de PlayStation Vita nieuw leven in te blazen, maar staan indies ook hoog op de lijst van de PlayStation 4. Prima natuurlijk, want kleine ontwikkelaars hebben het al zwaar genoeg. Net als de grote ontwikkelaars, moeten we tegenwoordig helaas zeggen. Maar Limbo was een topper, en het is mooi dat gamers op de iOS-platformen er nu ook van kunnen genieten. Ik ga hem in ieder geval binnenkort downloaden!

https://www.youtube.com/watch?v=a6vRXBOzGzU

Saints Row IV mag nog niet in Australië
Australië en gewelddadige games, het is nog niet bepaald een goede combinatie gebleken. Begin dit jaar leek er eindelijk goed nieuws te komen voor volwassen gamers want men ging een nieuw systeem invoeren waarbij er meer 18+ games naar Australië zouden kunnen komen. 17 games kwamen er al naar Australië met die rating, maar bij de achttiende game ging het mis. Saints Row IV ging alle grenzen te buiten (volgens de Australische versie van PEGI dan) en werd afgekeurd: te grof, zelfs voor de nieuwe 18+-rating.

Natuurlijk, Saints Row staat al jaren garant voor een grote aantal seksistische en racistische opmerkingen en grappen. En natuurlijk, er zijn altijd een hoop verwijzingen naar alcohol en drugsgebruik. Sterker nog, in de games kun je vaak ook alcohol en drugs gebruiken. Maar waarom kan de game dan niet naar Australië komen? Volgens de ‘Board of Classification’ zat er een wapen in de game die echt niet kon. En zeg nou zelf, een wapen waarmee je een alien bij iemand anaal inbrengt, is inderdaad ook niet super normaal. Waar ik meer moeite mee heb is dat de game ook wordt afgewezen op het drugsgebruik. Want laten we nou niet allemaal heel hypocriet en naïef met zijn allen gaan doen, iedereen weet wat drugsgebruik inhoudt en weet ook dat er mensen zijn die dat doen. De makers van Saints Row IV gaan nu overigens de content er uit halen zodat Australiërs ook kunnen genieten van de game. En het liefste met zo veel mogelijk nog van de Saints Row ervaring. Maar dat gaat denk ik lastig worden.

Kojima heeft interesse in next-gen remakes Metal Gear Solid
Dit is toch even een nieuwtje waarbij ik niet helemaal zeker weet wat ik er van moet denken. Ik zie namelijk zowel een positieve als een negatieve kant. Het is natuurlijk zo dat het een ideale kans is om even de nieuwe engine te testen. Het zou ook mooi zijn om de originele Metal Gear Solid nogmaals te beleven, maar dan in de fantastische beeldkwaliteit van de Xbox One en de PlayStation 4. Dat zou toch fantastische zijn, voor zowel de gamer als voor Kojima, want die kan dan aan zijn nieuwe engine tweaken.

https://www.youtube.com/watch?v=lt2K45vwTM4

Maar voor mij kleeft er ook een vies smaakje aan. Ik bedoel, we hebben pas nog een collectie van HD-versies van Metal Gear Solid gehad. En zeg nou zelf, ondertussen zijn we ook wel een beetje klaar met dat er continu van die HD-collecties verschijnen. En daarnaast ben ik ook een beetje bang dat dan straks de nieuwe consoles de weg gaan verlopen van de PlayStation Vita. De Vita had geen fantastische launch line-up, daarna was het niet al te best, en om nu de console weer een beetje leven in te blazen worden er een aantal oude games nieuw leven ingeblazen. Games die ook al eerder voor de PlayStation 3 verschenen nota bene. En als er nu al plannen zijn voor HD-remakes… Ik hou mijn hart vast!

Nou, dat was me dan het weekje weer wel. Naast Saints Row, Kojima en Limbo gebeurde er natuurlijk veel meer! Zo kwam er een releasedatum voor de demo van Gran Turismo 6 en kwam er voor een andere racer, GRID 2, DLC uit. Daarnaast kwam er nieuws over PlayStation Plus op de PlayStation 4 en waren er gerucht over een Anniversary-versie van Halo 2! Volgende week gaat er vast ook weer meer gebeuren in de wereld van het game-nieuws. Ik zeg alvast tot de volgende keer!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.