Up2Date, 13 juli 2014

Up2Date, 13 juli 2014

Zoals jullie gewend zijn van ons brengen we elke week weer een Up2Date. Dus ook deze week voorzien we jullie van het belangrijkste nieuws van de laatste dagen. Wat heeft er gespeeld in het fantastische land der games en wat moet je echt even gelezen hebben op GameParty? Antwoord op al die vragen vind je hieronder.

Watch_Dogs is geliefd
Met Watch_Dogs introduceerde Ubisoft een nieuwe serie waarvan we kunnen verwachten dat deze nog wel even blijft. Omdat de eerste game het erg goed doet konden leuke feitjes niet uit blijven. Inmiddels is er in totaal al meer dan 11 jaar speeltijd voorbij gegaan in het spel. Dit is de speeltijd van alle gamers die Watch_Dogs gespeeld bij elkaar opgeteld. Dit zou in uren uitkomen op meer dan 96000 uur. Een ander leuk feitje is dat er inmiddels 76 miljoen misdaden gestopt zijn en dat de meeste spelers vijftig procent van Chicago onder hun toezicht hebben.

Evolution Studios laat van zich horen
Momenteel is Evolution Studios druk bezig met Driveclub die in oktober eindelijk moet gaan verschijnen. Toch willen fans weten wat de planning is na deze game. Tijdens de launch van de PlayStation 3 was er namelijk Motorstorm. Iemand vroeg via Twitter of het niet tijd was voor een vervolg op de PlayStation 4. De studio geeft aan dat nog niets zeker is maar dat alles mogelijk is.

Grim Fandango toch naar andere platformen
Tijdens Sony’s E3 persconferentie werd de adventure-klassieker Grim Fandango als exclusieve titel aangekondigd. Afgelopen week liet ontwikkelaar Double Fine via Twitter weten dat de game ook naar PC, Mac en Linux zal komen. De game is een remake van Lucas Art’s Grim Fandango die op de PC verscheen in 1998. Concrete informatie over de releasedatum is helaas nog niet bekend, maar de game zal op alle platformen tegelijk verschijnen.

Echte zombies komen!
Deep Silver wil graag weten wat jij wil hebben in de collector’s edition van Dead Island 2. Daarom hebben ze een poll opgezet waarbij je uit diverse items kunt kiezen. Hierbij kan je denken aan een artbook, extra content of figurines. Echter zijn er daarnaast ook bizarre opties zoals “een echte zombie”. Je kunt tot 14 juli stemmen via deze link.

Samsung gaat Virtual Reality
Er zijn meer details gelekt over Samsung’s beruchte VR Headset. Dit keer komt de informatie van SamMobile. SamMobile is een bedrijf dat zich specialiseert in nieuws en software van Samsung met behulp van ‘trusty old insiders’. Naast informatie is er ook een nieuwe afbeelding glekt van de VR headset.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Volgens het bericht zal Samsung’s nieuwe headset de naam ‘Gear VR’ krijgen. Zoals bekend is de headset compitabel met andere Galaxy-apparaten door middel van een USB 3.0 poort. Met behulp van deze connectie maakt de headset gebruik van verschillende unieke krachten van de smartphone om zo head motion te optimaliseren.

Naast het belangrijkste nieuws hadden we deze week uiteraard meer voor jullie. Heb je bijvoorbeeld al de review van World of Tanks Blitz gelezen? Kevin heeft de game voor jullie gespeeld en laat zijn beleving horen. “Fuck Doelgroepen” is de de titel van de column van Auke. Voelt hij zich misschien te oud als 35-jarige, of juist niet. Wat vind hij van de 15-jarige pubers die in de lobby zitten te schreeuwen en schelden? Check hier snel zijn relaas. Bas heeft zich geworpen in de wereld van Transformers en is na een lange strijd teruggekeerd met een review van Transformers: Rise of the Dark Spark. Hoe zijn de graphics en gameplay? Is het een yay of een nay? Je leest het allemaal in zijn review. Als allerlaatst lees je natuurlijk nog de review van MotoGP 14. Robin is namelijk op de motor gestapt om de gameplay, graphics, gamemodi en alles wat er maar in de game te beleven valt in een review te stoppen.

Genoeg om te lezen dus, en er valt altijd wel iets te beleven op GameParty. We hebben afgelopen week weer genoeg reviews online mogen zetten en hebben daarom niets te klagen. Het was weer een week met genoeg content, maar er mag van mij meer komen! Misschien dat de naderende Gamescom daar bij kan gaan helpen?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.