Up2Date, 3 november 2013

Up2Date, 3 november 2013

We zijn overgeschakeld op het winteruur en de maand november is aangebroken. De dagen worden korter, de nachten net iets killer. Het is de perfecte periode van het jaar om onder een dekentje te kruipen met een warme chocomel en aan het gamen te slaan. Maar uiteraard eerst even deze Up2Date lezen zodat je weer volledig op de hoogte bent van de wekelijkse hoogtepunten.

EA stopt met Tiger Woods
Na jarenlang het uithangbord geweest te zijn van de PGA Tour-serie van EA Sports beëindigt de uitgever nu de samenwerking met de bekendste golfspeler ooit. Komt uiteraard omdat Tiger een stout tijgertje geweest is die vol enthousiasme met zijn nine iron in buitenechtelijke holes ging putten. Nu het contract tussen EA en de beroemde sporter afgelopen is, zal het niet langer vernieuwd worden. Of dit veel effect zal hebben op de verkoopcijfers van de gamereeks die door de jaren heen collectief Tiger Woods genoemd werd valt af te wachten. Tiger Woods zelf heeft nog niet gereageerd op dit nieuws, vermoedelijk omdat hij het te druk heeft met de tienerdochter van de nieuwe buren.

Eerste beelden voor The Walking Dead: Season 2
Ineens gaf TellTale de eerste beelden vrij voor Season 2 van The Walking Dead en schoten de tranen plots terug in tal van volwassenen ogen. De kleine episodische game die uit wist te groeien tot een game of the year-kanditaat wist mensen compleet in te palmen door spelers te dwingen moeilijke keuzes te maken en de gevolgen daarvan te dragen. Jezelf inleven in personages werd weer eventjes naar een hoger niveau getild en het einde leverde een wereldwijde krop in de keel op. Over het nieuwe seizoen is inhoudelijk nog weinig bekend, maar wel duidelijk is dat we de rol zullen aannemen van het kleine meisje Clementine. Het eerste seizoen manoeuvreerde je nog in de positie van een surrogaatouder, de opvolger in die van een kind. Zal het spelen als een klein , kwetsbaar meisje tijdens de zombie apocalypse iets bijzonder op gaan leveren? Ongetwijfeld.
Titanfall komt écht niet naar PlayStation 4
Respawn’s eerste titel is een console-exclusive voor Xbox, en een verdomd aantrekkelijke. Dit zou wel eens een game kunnen worden die potten zal breken op vlak van online gameplay, en dat betekent dat veel mensen de game graag willen spelen. Mensen die zweren bij PlayStation bijvoorbeeld. Omdat de game uitgegeven gaat worden door EA waren veel PlayStation-fans van mening dat Titanfall in een later stadium ook op de PlayStation 4 zal gaan verschijnen. Die droombubbel is nu doorprikt. EA CFO Blake Jorgens laat weten dat de game uitsluitend op PC, Xbox One en 360 zal verschijnen, nergens anders.

Geen externe harde schijven voor PlayStation 4
PlayStation 4 zal een harde schijf van 500 GB aan boord hebben. Een behoorlijke hoeveelheid ruimte, maar uiteindelijk komt die vol te zitten. Games worden steeds groter en ook patches en downloads stapelen snel volume op. Op de PlayStation 3 heb je nog de mogelijkheid om een externe harde schijf op de console aan te sluiten, maar bij de nieuwe console gaat die vlieger niet langer op. De moeite doen om af en toe wat te verwijderen loont dus de moeite als je niet na een tweetal jaartjes een nieuwe harde schijf van een terrabyte in je console wil monteren.

South Park: The Stick of Truth uitgesteld
Die verdomde gingerkids van Ubisoft flikken het hem opnieuw. Nadat we enkele weken geleden nog vol smart moesten toezien hoe de stevig geanticipeerde toppers The Crew en Watch_Dogs werden doorverschoven naar volgend jaar, moeten we dit keer lijdzaam toezien hoe South Park: The Stick of Truth doorschuift naar volgende lente. Dit is het zoveelste uitstel voor het geplaagde Stick of Truth dat oorspronkelijk uitgegeven zou worden door het ter ziele gegane THQ. De reden voor het uitstel is volgens South Park-bedenkers Matt Stone en Trey Parker te wijten aan de kwaliteit van het spel die nog niet de crappy standaard van de serie weet te benaderen.
Ubisoft gaat stoppen met Uplay
Na EA gaat ook Ubisoft overstag. De uitgever stopt met online passes aan hun games te koppelen. Bij Uplay was het de bedoeling om de code die je bij je nieuwe exemplaar vond te koppelen aan je account om op die manier toegang te krijgen tot extra’s en online gameplay. Gamers die een spel tweedehands kochten zagen zich verplicht een nieuwe code te kopen om online te kunnen spelen. De jongste dagen kreeg het systeem nieuwe kritiek toen bleek dat je de Uplay-pass ook moest activeren om features in de singleplayer van het recent verschenen Assassin’s Creed IV te kunnen gebruiken. Zonder Uplay had je als speler niet de mogelijkheid om je vloot te beheren en kompanen op rooftocht te sturen voor extra inkomsten. Ubisoft laat nu weten dat de kritiek niet in dovemansoren gevallen is en dat vanaf nu de Uplay Passports verbannen zijn naar Davey Jones zijn locker.

Zo, dat was hem weer. Een weekje waarin vooral Ubisoft weer de spotlights vond, maar waarin het ook een blij weerzien bleek te zijn met dat kleine meisje waar we warme gevoelens voor koesterden in The Walking Dead. Wat volgende week brengt, dat lees je uiteraard opnieuw op GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.