Up2Date, 12 augustus 2018: Red Doom Eternal Redemption 2!

Up2Date, 12 augustus 2018: Red Doom Eternal Redemption 2!

Er is een gameplay trailer verschenen van Red Dead Redemption 2. Dit, met de link naar de video zou in feite de gehele Up2Date kunnen zijn. We spreken hier altijd over het belangrijkste nieuws. En is er iets groter of belangrijker geweest deze week dan deze release? Lees verder en vind het uit.

Halo serie brengt origineel verhaal, mét Master Chief
We weten dat Showtime samenwerkt met 343 Industries en Microsoft om een Halo tv-serie te creëren. De serie, die geproduceerd wordt Steven Spielberg, werd al in 2013 aangekondigd, maar is nu daadwerkelijk in productie. De serie heeft Kyle Killen (Awake) als executive producer, writer, en showrunner. Rise of the Planet of the Apes director Rupert Wyatt zal enkele episodes regisseren en zal tevens de executive producer zijn. De serie zal tien afleveringen van een uur in haar eerste seizoen gaan verpakken. De show gaat vroeg 2019 in productie. In 2020 moet de serie te zien zijn. Echter, dit wisten we allemaal al. Toch is er nieuwe informatie vrijgekomen. Nu is namelijk bevestigd dat de game zal gaan draaien om de Master Chief. Dit klinkt voor de hand liggend, maar in series als Forward Until Dawn had de Chief maar een klein gastrolletje terwijl ‘ie in Nightfall helemaal niet aan bod kwam. Waar dit echter kleine, promotionele series waren, moet de daadwerkelijke serie dus wel de Chief gaan tonen in een nieuw verhaal, wat geheel in lijn zal zijn met de games. Daarnaast laat Showtime-baas Gary Levine weten dat er een bewuste keuze is gemaakt om geen schrijver in te huren die bekend staat om sci-fi en grootschalige films. Dit omdat dat al in Halo verwerkt zit, het is iets waar Showtime dan ook recht aan wil doen. Maar wat ze willen is iemand die kan kijken naar meer dan dat. Naar de persoon in het Spartan-pak. De drama die er bij hoort, zodat de serie past bij Showtime. Of dit een juiste keuze is weten we echter pas in 2020. Na het misbaksel dat Nightfall heet, hoop ik in ieder geval op iets wat de Halo-naam hoog kan houden.

Gameplay trailer toont Red Dead Redemption 2
Ik maak hier geen woorden aan vuil. Gewoon kijken en kwijlen. Red Dead Redemption 2 is vanaf 26 oktober 2018 beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Op de Pro en X zal de game in 4K te spelen zijn.

Simon Belmont en King K. Rool vechten mee in Super Smash Bros. Ultimate
Flink wat nieuwe aankondigingen voor de volgende Smash Bros.. In een Nintendo Direct-presentatie die geheel gewijd was aan deze exclusief voor de Nintendo Switch ontwikkelde game, is bekendgemaakt dat Simon Belmont uit de Castlevania-serie en King K. Rool, de voornaamste tegenstander uit de originele Donkey Kong Country-games, meedoen als speelbare vechters. Daarnaast werd er in de Nintendo Direct meer informatie gedeeld over de echovechters, nieuwe levels, nieuwe vechtstanden en een van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit in een enkele game heeft gezeten, met meer dan 900 muzieknummers en 28 uur muziek. Super Smash Bros. Ultimate komt uit op 7 december, exclusief voor de Nintendo Switch. Het klinkt ons als een digitaal Nintendo-museum in de oren.

Bekijk “Old Soldier” – een nieuwe World of Warcraft: Battle for Azeroth Cinematic
Wanneer de Horde-krijger Varok Saurfang twijfelt over keuzes van Horde-leider Sylvanas, lijkt niets meer zeker. Is de Horde nog waar hij voor staat. Is de Horde nog waar jij voor staat? Maar belangrijker… waarom maakt Blizzard niet een volledige CG film van twee uur? Ik wil meer van dit!

Cursed Sails, de gratis update voor Sea of Thieves, nu beschikbaar
Neem het met meer dan 5 miljoen andere spelers op tegen skeletschepen in Cursed Sails, de gratis update voor Sea of Thieves. De tweede grote content-update van Sea of Thieves is uitgebracht. In de Cursed Sails worden angstaanjagende skeletschepen geïntroduceerd. Spelers kunnen bovendien aan de slag met het nieuwe brigantijn voor drie spelers en een nieuw Alliantie-systeem. De release van Cursed Sails is extra feestelijk omdat inmiddels meer dan vijf miljoen piraten Sea of Thieves hebben gespeeld op Xbox One of Windows 10-pc. De campagne Cursed Sails en de content-update zijn zonder extra kosten beschikbaar voor alle Sea of Thieves-spelers die de game hebben gekocht voor een Xbox One of Windows 10-pc en ook voor iedereen die de game speelt via Xbox Game Pass. Kun je niet deelnemen aan de tijdelijke campagne? Maak je geen zorgen: alle functies die worden geïntroduceerd, zijn ook na de campagne voor iedereen beschikbaar in Sea of Thieves. Sea of Thieves biedt een unieke en sociale game-ervaring, waarin interactie met andere spelers een cruciale rol speelt. Werk samen met anderen op je eigen schip of neem het op tegen rivaliserende piratenschepen.

Nieuwe teaser Life is Strange 2
Binnenkort worden meer details omtrent het volgende hoofdstuk uit de prijswinnende Life is Strange-serie onthuld: een nieuw verhaal (opgesplitst in 5 episodes) bedacht door de originele Life is Strange-ontwikkelaar, DONTNOD Entertainment. Alles rond Life is Strange 2 zal worden onthuld op 20 augustus, net voor de start van Gamescom. De eerste episode van Life is Strange 2 verschijnt op 27 september 2018 op Xbox One, PlayStation 4 en Steam.

Middle-Earth: Shadow of War Definitive Edition aangekondigd
Dezelfde game, met alle content! Jawel, dat is het. Maar dat staat zo raar op een hoesje. Alsof je eerder niet alle content kreeg. Wat ook het geval was, want de extra downloadbare content heeft deze game best wel veel uurtjes extra gegeven. En die staan nu dus gewoon meteen allemaal netjes voor je klaar. Middle-earth: Shadow of War Definitive Edition bevat het hoofdspel naast de volledige Expansion Pass, waaronder aanvullende verhaalcampagnes, missies, speelbare personages, orkstammen, wapens, vaardigheden, vijanden, een nieuwe regio en nog veel meer. Dus, om het compleet te maken; Middle-earth: Shadow of War hoofdspel, Slaughter Tribe Nemesis-uitbreiding, Outlaw Tribe Nemesis-uitbreiding, Blade of Galadriel verhaaluitbreiding en de Desolation of Mordor verhaaluitbreiding. Dertig augustus ligt ‘ie in de winkel voor zestig euro. Is het geld helemaal waard ook trouwens.

Blizzard werkt aan meerdere Diablo-projecten
Blizzard laat weten dat de ontwikkelaar bezig is met meerdere Diablo-projecten. Brandy Camel, de community manager bij Blizzard, geeft in een video aan dat we waarschijnlijk dit jaar nog nieuwe details gaan horen. BlizzCon zou hier perfect voor zijn, niet waar? In juni werd duidelijk, door bepaalde vacatures, dat Blizzard aan niet aangekondigde Diablo-projecten werkt. Of dit gaat over een Switch-versie van Diablo III weten we niet, al heeft de ontwikkelaar hier eerder wel naar gehint. Er gaan geruchten dat er een remaster van Diablo II komt. Een Diablo IV zou ook niet ondenkbaar zijn. Noem me hyped.

Doom Eternal krijgt eerste gameplay trailer
Doom, dat is toch best een dingetje. Niet alleen kun je Doom (en Rage!) vanaf nu spelen wanneer je Xbox Gamepass hebt, maar ook gaf Bethesda de eerste beelden vrij van Doom Eternal. De game is dus een opvolger van Doom uit 2016. Doom Eternal is een game die moet gaan over het doden van gedrochten met gigantische wapens op awesome locaties, als we de ontwikkelaar moeten geloven. Check vooral de beelden. Wanneer de game verschijnt is niet bekend.

Het is een rustige week hier op GameParty. Maar niet dood. Nee, want naast al dit nieuws waren er ook nog twee interessante artikelen. Bijvoorbeeld het gamen voor volwassenen. Het wordt steeds moeilijker voor Eefje. Hoe komt dat toch? Een onderzoek doet ze hier. Daarnaast is Harmen opnieuw aan de slag gegaan met Kameo: Elements of Power. Persoonlijke aanrader van me.

Gaat Rockstar volgende week weer een Red Dead trailer gooien? Vast niet. Gaan wij een nieuwe Up2Date voor je klaar hebben staan? Sowieso!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.