Pre3 verwachtingen: Auke

Pre3 verwachtingen: Auke

Over een week is het zover. Dan is de E3 een feit. De jaarlijkse beurs opent haar deuren en brengt ons een shitload aan nieuws, nieuwe games en technieken. Mij werd gevraagd om enkele voorspellingen te doen…

Battlefield 5
Schijnbaar een politie-thema voor Battlefield 5, wat ik op zich erg verfrissend vind. Ik hoop alleen wel dat het gaat werken voor de Battlefield-franchise. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel erg thuis ben in de Battlefield scene. Ik ben pas ingestapt in de laatste uitgave van de serie, maar vind die wel helemaal geweldig. De fantastische multiplayer van deze game lijkt niet heel geschikt voor een politie-thema. Ik kan mij wel iets voorstellen met SWAT teams of het oprollen van een drugskartel, maar een keiharde oorlog met helikopters, straaljagers en tanks…? Ik verwacht meer duidelijkheid op de E3.

Call of Duty: Advanced Warfare
De reden dat ik net pas ben ingestapt in de Battlefield-serie is omdat ik altijd Call of Duty heb gespeeld, en nog steeds speel. De trailer van Advanced Warfare heb ik een aantal keer gekeken en het geeft ons waar we om hebben gevraagd: verandering. Zo lijkt het in ieder geval, want hoeveel kun je nou eigenlijk uit een trailer halen? En al helemaal met betrekking op de multiplayer, want wat we tot nu toe hebben gezien lijkt alleen de singleplayer te zijn. Nu we hele andere dingen in de trailer hebben mogen aanschouwen, zeuren er weer een heleboel mensen dat het teveel verandering is… Zucht, het is ook nooit goed. Ik ben in ieder geval weer erg enthousiast. De pre-order staat alweer en ik kijk ongeduldig uit naar meer gameplay-footage op de E3.
Kingdom Hearts 3
Deze game valt een beetje buiten mijn normale keuze in games. Het is ook meer een game die mijn vriendin erg tof vindt om te spelen. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een Kingdom Hearts gespeeld, los van een paar minuten om mijn vriendin te helpen met een eindbaas of iets dergelijks. Waarom dan deze game in mijn E3 verwachtingen van dit jaar? Simpel, ik wil een Xbox One. Ik zal het even toelichten. Als deze game fantastisch gaat worden, wil mijn vriendin hem zeker hebben en dus op mijn PS4 spelen. Dat vind ik shit, want ik speel zo goed als elke avond op mijn console. Maar dit is simpelweg het begin van mijn illustere plan om een Xbox One te kopen. Kijk, als je samenwoont en je heb twee kinderen, is het niet meer zo makkelijk om dure uitgaven te doen. Daar moet je moeite voor doen. Ik moet een zaadje planten in het brein van mijn vriendin. Een zaadje dat op een gegeven moment resulteert in de aanschaf van een Xbox One. Dus ik hoop dat deze game wordt getoond op de E3 en ik mijn idee kan gaan oogsten.

The Division
Dit is voor mij momenteel de game waar ik schuimbekkend naar uitkijk. Vorig jaar al aangekondigd en pas in 2015 speelbaar. Het maakt mij allemaal niet uit, ik heb engelengeduld als het The Division betreft. Ik wil namelijk niet dat ze deze game gehaast af gaan maken om hem maar op tijd uit te brengen. Ik hoop van harte dat ze goed de tijd nemen om hiervan de parel te maken die het hoort te zijn. De game is een MMORPG en ik zit al jaren te wachten op zo’n soort game op de console. Ik ben totaal geen PC-speler en ik hoop dan ook van harte dat dit de game gaat worden die mij gaat geven waar ik al zo lang naar op zoek ben. Hoewel ik Destiny ook hoog inschat, en ook al een pre-order ervan heb staan, gaat mijn hart toch nog sneller kloppen van The Division. Op de E3 hoop ik een stuk gameplay te zien in combinatie met het gebruik van een tablet, die je kan gebruiken om back-up te geven aan je squad. Ubisoft, stel me niet teleur.
Oculus Rift
We hebben allemaal wel de achtbaanfilmpjes gezien van de Oculus Rift. Maar wanneer krijgen we nou eens een Battlefield of Call of Duty te zien? Ik wil weten hoe dat speelt, hoe het eruit ziet, hoe het geoptimaliseerd wordt voor zo’n soort game. Ik heb me er totaal niet in verdiept, dus het is zeer zeker mogelijk dat ik hier nu dingen aan het typen ben die allang bekend zijn. Maar ik mis gewoon nieuws over de Oculus Rift en games. Ik kan mij herinneren dat ik als kleine jongen in de jaren tachtig al de term Virtual Reality heb gehoord. We zijn nu dertig jaar verder en ik heb nog steeds niet zo’n apparaat naast mijn tv liggen. Ik bedoel, kom op zeg. Hoe moeilijk kan het zijn?! De markt is er klaar voor, en ze moeten dat ding nou maar eens snel op de markt brengen. Zeg nou zelf, Alien: Isolation op de Oculus Rift… Hoe vet is dat!!

Het moge duidelijk zijn, de E3 wordt er ongetwijfeld weer eentje om van te smullen. Als één van mijn voorspellingen uit gaat komen, ben ik al zeer gelukkig. Vooral als het Kingdom Hearts 3 betreft. Het zaadje moet in het brein van mijn vriendin worden gepland. Inception, here I come!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.