E3 2016: Max Spreekt

E3 2016: Max Spreekt

Elk jaar weer kijk ik ontzettend uit naar de E3. De aankondigingen van nieuwe producten en games vind ik elk jaar weer spannend en gaaf. Dit jaar is het echter anders. Ik ben niet zo bezig met de E3. Dit komt niet door de E3 zelf of doordat ik mijn voorliefde voor gaming ben verloren, maar het komt door de drukte. Naast mijn werk en hobby’s heb ik namelijk sinds kort een pup. Erg leuk, maar ontzettend veel werk. Dat wordt vaak weggelaten. Voor dit artikel heb ik mij ook verstopt voor de pup zodat ik heel even rustig kan schrijven, ik ruim zo de poep en urine wel op.

Ik heb geen idee wat ik van de E3 kan verwachten, omdat ik er niet mee bezig ben. Wel wilde ik laatst bijna een Xbox One kopen, maar er gaan geruchten dat er een nieuwe Xbox One komt, een Slim-editie. Hierdoor hoop ik dat deze wordt aangekondigd voor net zo’n zacht prijsje als waar de huidige One nu voor te koop staat. Aan de andere kant hoop ik dat er geen Slim-editie van de One komt, want dan gaat mijn geld naar PlayStation VR, iets wat ongetwijfeld ontzettend aanwezig zal zijn op de E3. Als er toch een nieuwe One komt, dan wordt dit nog een lastige keuze voor mij. Misschien wordt er wel iets compleet nieuws aangekondigd, waar ik dan mijn geld aan uit wil besteden. Time will tell!

De grote bedrijven komen in ieder geval niet met een nieuwe console, maar misschien komt Microsoft wel met haar eigen VR-device, ook dit is iets om enthousiast van te worden. Ik heb natuurlijk niet al het geld van de wereld, maar als Microsoft VR gaat uitbrengen voor een zachte prijs en het apparaat beter is dan dat van PlayStation, loop ik zo over hoor! Ik heb VR namelijk nog nooit meegemaakt en ondertussen ben ik er echt benieuwd naar. Gooi daarbij nog wat vette games voor bij VR en ik ben 100 procent verkocht. Natuurlijk gaat PlayStation niet stilzitten en gaan zij uiteraard speelbare demo’s van PlayStation VR showen met misschien wel nieuwe titels.

Over nieuwe titels gesproken: E3 is de place to be. Miljoenen mensen houden je studio in de gaten en als jij een nieuwe game wilt onthullen dan is de E3 de locatie ervoor. Elke E3 hoop ik weer op een Monster Hunter-game die weer teruggaat naar PlayStation, aangezien ik denk dat Monster Hunter beter tot zijn recht komt op een current-gen console, in tegenstelling tot de 3DS waarop wij de game nu al een tijdje zien. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben ontzettende fan van de franchise, maar een volledige game op de PlayStation 4 zou mij een serieuze nerdgasm geven. Ik weet overigens dat deze hoop futiel is, maar hopen mag altijd. Daarnaast kijk ik enorm uit naar nog een titel van Capcom en dat is Deep Down. Een game die daadwerkelijk op de PlayStation 4 zou komen met de release van de console. Echter hebben wij de game tot op heden nog niet zien verschijnen en dat vind ik jammer. De game zag er namelijk geweldig uit. Capcom heeft laten weten dat ze de game compleet opnieuw aan het opbouwen zijn, aangezien zij hun originele idee toch niet goed genoeg vonden. Ik hoop dat Capcom dit jaar weer iets van de game laat zien, want dit was een van de titels waardoor ik een PlayStation 4 op de release had besteld. Naast Monster Hunter en Deep Down hoop ik op The Last of Us 2. Natuurlijk zijn wij nog maar net begonnen met Uncharted 4 en dat is een dijk van een game, maar ik ben een Naughty Dog-junkie. Ik wil weer een nieuw avontuur van hen en The Last of Us was zo verschrikkelijk goed, misschien wel de beste game die ik ooit heb gespeeld. Ik wil méér!

Er is één game waarvan ik weet dat die op de E3 gaat komen die van mij echt weg mag blijven, sowieso heeft de uitgever dan wel ontwikkelaar bij mij niet meer een goede naam. De game waarover ik het heb, gaat gepresenteerd worden door Ubisoft. Ik heb het over Watch Dogs 2. Het vervolg waar niemand op zit te wachten. Watch_Dogs was een zeldzaam luie game. De AI was verschrikkelijk, mensen bleven bijvoorbeeld in een rechte lijn van je wegrennen, ook al zat jij in een voertuig en hobbelde jij langzaam achter ze aan. De graphics hadden een zichtbare downgrade gehad en de weerspiegelingen in ruiten klopten van geen kant. Dit bij elkaar zorgde ervoor dat Watch_Dogs in mijn boek staat als een gefaalde game. Het maakt mij niet uit hoe goed Watch Dogs 2 gaat worden, Watch_Dogs heeft het voor mij verpest. Ik had een collector’s edition van de game gekocht, onnodig om te zeggen dat ik hier spijt van heb.

Verder heb ik zin in de E3, nogmaals: ik ben er weinig mee bezig geweest, maar hopelijk zien we games zoals The Last Guardian terugkomen en daarnaast nog vele andere. Ook hoop ik op leuke, nieuwe gadgets voor de consoles, dan wel nieuwe versies van de consoles. Overigens hoop ik dat een PlayStation 4 Neo goedkoper wordt als je meteen je oude PlayStation 4 inlevert, dat zou mooi meegenomen zijn. Ik hoop vooral op duidelijkheid en concrete releasedata van games die niet constant verschoven worden. Ik zit verdorie nog steeds te wachten op No Man’s Sky…

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.