Up2Date, 26 juni: After-E3 dip

Up2Date, 26 juni: After-E3 dip

Is er leven na de E3? Dat was de kop van de Up2Date van vorige week. Bas koos ervoor om in de afgelopen Up2Date alleen het nieuws te pakken dat niet van de E3 afkomstig was. Deze week kies ik voor hetzelfde, maar dat komt simpelweg omdat de E3 voorbij is. Ik zit in ieder geval redelijk in een after-E3 dipje. Om enigszins over die dip heen te komen, zet ik het nieuws van afgelopen week even voor je op een rijtje. Zo ben ik dan ook wel weer.

Juridische strijd om No Man’s Sky voorbij
Een nieuwtje dat ik zelf nogal interessant vind omdat ik Rechten studeer. Ik zal jullie niet lastigvallen met alle juridische details, maar in Nederland zal het waarschijnlijk niet tot een rechtszaak kunnen komen omdat het woord ‘Sky’ te algemeen is om een merk te kunnen zijn. Toch is het in Engeland haast wel tot een rechtszaak gekomen. De juristen van televisiebedrijf Sky hebben de makers van No Man’s Sky in ieder geval behoorlijk lastgevallen en zijn uiteindelijk tot een schikking gekomen. Anders had de naam van de game toch aangepast moeten worden.

Ik weet niet wat het is met No Man’s Sky, maar de hype die de game had lijkt helemaal voorbij te zijn. Het spel verschijnt over een kleine twee maanden maar ik heb niet het idee dat er echt een hoop mensen naar die game uitkijken. Dat terwijl de hype op bepaalde momenten echt heel hoog was. Misschien dat als de game positieve reviews krijgt dat de hypemachine weer op volle toeren gaat draaien. Ik wacht in ieder geval de reviews nog even af.
Max Verstappen zit in de Red Bull in F1 2016
Goed nieuws voor iedereen die fan is van Max Verstappen. In de nieuwe Formule 1 game kun je natuurlijk met Max Verstappen racen, en hij zit (zoals het hoort) in de Red Bull. Bij eerdere F1-games hebben we wel eens gezien dat een coureur die gedurende het seizoen overstapte of werd vervangen nog bij zijn oude team zat. Gelukkig zit Max Verstappen dit jaar wel gewoon bij zijn juiste team: Red Bull.

Ik ben behoorlijk benieuwd naar de nieuwe Formule 1-game. F1 2015 zag er prima uit en qua gameplay was alles dik in orde. De content van de game was echter niet om naar huis te schrijven: er zat bijvoorbeeld niet eens een carriere-mode in de game. Dat wordt dit jaar geheel anders met de uitgebreidste carriere-mode die ooit in een Formule 1-game heeft gezeten. Kun je mooi Max Verstappen alle records laten breken! Of natuurlijk zelf alle records breken. De keuze is aan jou!

Spelen met meisjes in South Park: The Fractured but Whole
Als we het dan toch over hype hebben: de nieuwe South Park game! Na een enorm toffe en vooral grappige presentatie op de E3 is The Fractured but Whole een van de games waar ik het meeste naar uitkijk dit najaar. Dit jaar kunnen we blijkbaar ook met meisjes spelen in de game. Nou ja, met meisjes spelen? Eerder gewoon als een meisje spelen. Juist omdat de relatie tussen de jongens en de meisjes in South Park zo ‘apart’ is, overweeg ik toch sterk om in de nieuwe game als een meisje te gaan spelen. Ik ben heel benieuwd hoe de personages op jou als meisje gaan reageren. Of, zoals de makers van South Park het zelf zeggen: ‘You’re a girl! But now they’re going to treat you different’. Ik ben benieuwd!
Oorspronkelijke makers over Modern Warfare remaster: ‘Don’t fuck it up’
Stel je voor: je maakt een remake van een klassieke game. Die game wordt gezien als een van de beste first-person shooters die er ooit gemaakt zijn. Dan staat er toch al flink druk op je. Gelukkig zijn daar de oorspronkelijke makers van de game die nog eens een boodschap voor je hebben: Don’t fuck it up! Op zich natuurlijk een logisch advies, maar heb je er wat aan?

De makers van de nieuwste Call of Duty staan in ieder geval onder immense druk. Infinite Warfare werd door gamers nou niet bepaald positief ontvangen en de remaster van Modern Warfare zal ook met argusogen worden bekeken. Ook daar is al flink wat kritiek op gekomen: waarom niet alle maps, maar slechts een selectie van tien? Dan hebben ze ook nog eens te maken met Battlefield 1: die game wordt tot nu toe door gamers helemaal de hemel ingeprezen. Nee, het gaat een pittig najaar worden voor Call of Duty.

Verder nog op GameParty
Natuurlijk blikten we ook terug op de E3! Elk redactielid heeft een top 3 gemaakt van zijn of haar favoriete games van de E3. Max vroeg zich af wat nu precies het plan voor de One is. Harmen bekeek zijn bibliotheek aan games en ging maar weer eens met Trials HD aan de slag. Eefje reviewde de nieuwe Sherlock Holmes-game, terwijl Bas alvast een kijkje nam in de wereld van Halo Wars 2. Lisa keerde terug naar GameParty voor een review van de Far Harbour DLC voor Fallout 4. Zelf voorzag ik Sacred Legends en Dead Island: Definitive Collection van een review.

Ondanks dat de E3 net is afgelopen hadden we qua reviews, previews en features een druk weekje op GameParty! Ook volgende week staan we weer voor je klaar! Tot snel!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.