Up2Date, 24 juni 2018: nog altijd geen rust na de E3!

Up2Date, 24 juni 2018: nog altijd geen rust na de E3!

Afgelopen week was de E3, dus zou het normaal gesproken de week er na even rustig moeten zijn. Qua nieuws was dat in ieder geval het geval, daar namen de meeste ontwikkelaars en uitgevers even een stapje terug. Toch zaten we op GameParty niet stil deze week. De afgelopen week hadden we elke dag drie verse previews voor jullie. Van een beetje rustig aan doen willen wij bij GaemParty deze week niets weten! Als afsluiter van deze week zet ik het heeste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje!

Life is Strange 2 krijgt een releasedatum
Het is gek dat we eigenlijk niet zo heel veel van de nieuwste Life is Strange af weten. We hebben dit jaar wel een spin-off gezien van Life is Strange, maar dat was echt een verhaal wat voor het grootste gedeelte op zichzelf stond. Een verhaal waar bijvoorbeeld ook niet van bepaalde krachten gebruik kon worden gemaakt, die in het eerste deel van Life is Strange er wel bij waren. Voor Life is Strange 2 weten we dus eigenlijk alleen dat het een écht vervolg is op de eerste Life is Strange. Maar welke personages terugkeren en wat het verhaal precies gaat inhouden, we hebben geen idee. We weten in ieder geval nu wel wanneer de game uit gaat komen: 27 september 2018. Overigens wil ik je ook nog even wijzen op het cadeautje wat Dontnod ons heeft gegeven tijdens de E3 van dit jaar. The Awesome Adventure of Captain Spirit is een gratis game, een spin-off van Life is Strange. Bepaalde keuzes die je maakt in deze game kunnen gevolgen hebben voor Life is Strange 2. Die game komt komende week (26 juni om precies te zijn) gratis beschikbaar voor PC, PlayStation 4 en de Xbox One. Zet het in je agenda, want Dontnod weet altijd wat moois van zijn verhalen te maken.

Westworld-game nu beschikbaar… en meteen deel van een rechtszaak
In het begin van deze week hadden we het nieuws dat we nu aan de slag kunnen gaan met een game gebaseerd op de serie Westworld. Deze game is te spelen op iOS en Android. Het verhaal van de game is onder meer geschreven door schrijvers die echt hebben meegewerkt aan de serie zelf. Ook zijn bekende personages als Bernard, Dolores en Maeve beschikbaar in de game. Allemaal positieve berichten voor fans van de serie. Toch waren er een aantal mensen niet zo blij met de release van de game! Met name bij Bethesda gingen er eeen behoorlijk aantal wenkbrauwen omhoog toen zij de game in actie zagen. Wat bleek namelijk: de game kent een aantal bugs die bij Bethesda wel heel bekend voorkwamen. De developer van Westworld heeft namelijk ook meegewerkt aan Fallout Shelter. En die bugs waren ook in Fallout Shelter te zien. Bethesda beschuldigt de ontwikkelaar er nu van dat de code voor Westworld voor een groot gedeelte is gestolen van Fallout Shelter. Hoe dit afloopt is nog even de vraag. Ook is er op het moment van schrijven nog geen reactie gekomen van Warner, de uitgever van Westworld. Wordt vervolgd!
PUBG verliest de helft van zijn spelers sinds januari
Het mag geen verrassing meer zijn als ik zeg dat Fortnite een enorm succes is. Haast iedereen lijkt de game te spelen. Maar dat heeft ook gevolgen voor een aantal andere games. Met name natuurlijk voor PUBG. Cijfers liegen nooit, maar de cijfers die PUBG op dit moment weet te overleggen op Steam zijn wel heel erg pijnlijk. Waar in januari nog 3,2 miljoen verschillende spelers de game speelden, is dat nu bijna gehalveerd. De afgelopen maand waren er nog maar 1,7 miljoen verschillende spelers die de game speelden via Steam. Natuurlijk, dat zijn nog wel prima cijfers. Maar je merkt wel aan alles dat PUBG aan het verliezen is, en dat terwijl Fortnite nog altijd maar populairder wordt. Daar komt deze week nog wel het relletje van Sony bij. Sony heeft tot nu toe namelijk geen zin om andere platformen toe te laten qua cross-play. Dat terwijl Microsoft en Nintendo elkaar bestoken met liefdevolle berichtjes op Twitter. Zij kunnen namelijk wel samen spelen!

Ik zal niet alle previews benoemen die wij deze week op de site hebben geplaatst. Maar laat ik er een aantal uitpikken. Zo schreef Daan over Fallout 76. Een game die nog best veel vragen met zich meebrengt. Hij bracht wat meer duidelijkheid over de game. Ook hebben we meer duidelijkheid gekregen over Skull and Bones, hoewel die game ook nog wel wat vragen oproept. Zelf kijk ik hele erg uit naar de nieuwe Spider-Man. Eefje schreef hierover een preview en vertelt ons wat wij allemaal kunnen verwachten. Voor meer E3 verwijs ik je naar onze E3-roadmap. Ook bekeken we games, want zelfs tijdens de E3 werden nieuwe games uitgegeven. Zo dook Bas in Jurassic World Evolution en bouwde hij zijn eigen Jurassic Park. Ook sloot hij zichzelf op met The Elder Scrolls Online: Summerset, om te kijken of deze uitbreiding de MMO nog beter weet te maken. Eefje keek op haar beurt naar het vervolg op de slechtste game ooit in de vorm van Shaq Fu: A Legend Reborn.

Dat was het weer voor deze week. Volgende week zie ik je graag weer terug!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.