GameParty Top 25 2014, 15 – 11

GameParty Top 25 2014, 15 – 11

We naderen de laatste momenten van 2014. Een jaar waarin Microsoft eindelijk haar Xbox One in ons land uitbracht, games op de markt verschenen voordat ze af waren en waarin de grote titels af en toe toch minder tof waren dan gehoopt. Desondanks zaten er genoeg pareltjes tussen en daarom zetten wij de beste vijfentwintig games van het jaar op een rij!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De Tales serie heeft al heel wat goede en vooral leuke delen uitgebracht op verschillende consoles. Tales of Xillia 2, voor de PlayStation 3, is daar zeker één van. De verhaallijn is gewoonweg interessant en enorm goed uitgewerkt. De diepgang die je krijgt, maar niet hoeft te kiezen, door middel van de side quests is top. Niet iedereen wil namelijk 60+ uren in een game steken, terwijl anderen dat juist wel willen. Op deze manier wordt je dan ook niks verplicht. Tales of Xillia 2 is goed uitgewerkt in meerdere aspecten, niet alleen de verhaallijn maar ook grafisch gezien is het erg mooi. Wat misschien nog wel het handigste puntje is: het is een tweede deel maar je hoeft het eerste deel niet te spelen om deze game te begrijpen, hoewel deeltje een zeker geen straf om te spelen is. Allemaal pluspunten in een RPG. Bandai Namco laat zich weer van zijn beste kant zien met deze game. Je zou bijna denken dat er geen minpunten zijn aan Tales of Xillia 2, maar eerlijk is eerlijk; “Kitty Dispatch” werkt nu nog steeds op de zenuwen! Lees het originele oordeel in de Tales of Xillia 2 review

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Wacht, Battlefield 4 is toch een game uit 2013? Klopt, maar dit jaar bespraken wij de versie voor de Xbox One. Nadat we de game vorig jaar tegenkwamen op de PlayStation 4 (en op nummer tien stond in de top tien games van 2013), speelden we de game dit jaar opnieuw. Het was goed om te zien dat ontwikkelaar Dice de fouten uit de eerdere edities van de game weg had gewerkt. De vele fouten in de onlinestand van het spel verdwenen als sneeuw voor de zon. Groot pluspunt was ook dat gamers met een fonkelnieuwe Xbox One direct aan de slag konden gaan met behoorlijk wat eerder verschenen DLC. Battlefield 4 bracht ook op de console van Microsoft een zeer solide singleplayer ervaring (stukken beter dan die uit het voorgaande deel!) en online was het spel opnieuw een ervaring die je mee moest maken. Door Levolution, het systeem dat ervoor zorgt dat gebouwen compleet met de grond gelijk gemaakt konden worden, werden gevechten intenser dan ooit. Battlefield 4 was voor veel Xbox One-gamers de shooter om de volgende generatie mee te starten. Lees het originele oordeel in de Battlefield 4 review.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Wat kan het heerlijk zijn om je een weg naar voren te vechten en uiteindelijk te stranden bij een vierde plaats. Net geen podium, maar wel de voldoening van een mooie race. Dat is wat Grid: Autosport met je doet als je de game aan het spelen bent. Het weet een perfecte balans te vinden tussen simulatie en arcade, waardoor het precies genoeg uitdaging biedt en voor iedere racefan een genot is om te spelen. Grafisch is de game geen hoogvlieger, maar de gameplay maakt dat helemaal goed. Hulde daarbij voor het gevoel van snelheid! Bij veel racegames heb je het gevoel met 50 km/h over de baan te rijden, terwijl de teller toch echt 150 laat zien. Bij Grid is dat anders en heb je echt het gevoel met een bloedgang over het circuit te knallen. Dan zorg je wel dat je gefocust blijft om niet van de baan te schieten. Het enthousiasme over deze game mag duidelijk zijn en een herhaling van Grid: Autosport op de Xbox One en PlayStation 4 (met mooiere graphics) zou dan ook zeer gewenst zijn. Lees het originele oordeel in de Grid: Autosport review.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Super Smash Bros. spelen terwijl je in de trein zit, Super Smash Bros. spelen terwijl je lui op de bank ligt of Super Smash Bros. spelen bij je schoonouders. Waarschijnlijk heeft elke Super Smash Bros.-speler wel eens gedroomd van een van deze scenario’s. Dit jaar werd dat dan eindelijk mogelijk doordat Super Smash Bros. voor het eerst richting een handheld kwam. En dat hebben we geweten hoor! De game verkocht ontzettend goed en werd ook nog eens overladen met fantastische cijfers. Velen zagen de 3DS-versie als een opwarmertje voor de Wii U-versie, maar de game is zo veel meer! Het is toch fantastisch dat je nu overal waar je wilt kunt Smashen? Bovendien zit de game ramvol content. Wat te denken van 50 personages? Of je nou met Mario eindelijk eens Bowser goed in elkaar wilt rammen, of dat je met Samus eindelijk eens die vervelende lach van de smoel van de Dorpsbewoner (die uit Animal Crossing) wilt schoppen, het kan nu allemaal op de Nintendo 3DS. Ga met een aantal vrienden naast elkaar op de bank zitten en je hebt sowieso een fantastisch potje multiplayer. Maar pas op, want Smash Bros kan ook vriendschappen verpesten. Lees het originele oordeel in de Super Smash Bros. for 3DS review.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Velen zullen als het gaat om de sportgame van het jaar FIFA 15 noemen. Wij bij GameParty noemen echter een andere game. De hoogste sportgame in onze top 25 is namelijk NBA 2K15. Voor diegenen die bekend zijn met de NBA 2K-serie komt dat waarschijnlijk niet als een verrassing. Zij weten al lang dat 2K Sports met haar basketbal-serie goud in handen heeft. Ook dit jaar deed EA Sports weer een poging met NBA Live 15, maar het basketbal-kampioenschap blijft nog altijd stevig in handen van 2K Sports. Vooral op de PlayStation 4 en de Xbox One kijk je je ogen uit: zweet zag er nog nooit zo realistisch uit, de baard van bepaalde spelers lijkt levensecht. Gelukkig is al dat moois niet voor niets: de game speelt ook nog eens ontzettend lekker. Basketbal is een snelle en actievolle sport, iets wat in deze topgame helemaal terugkomt. Voorganger 2K14 was al dikke prima, maar 2K15 pakt nog even een aantal pijnpunten aan. Zo zijn een aantal kleine bugs uit de game gehaald, maar zijn er voornamelijk ook een hoop extra gamemodes in de game gestopt. Mocht je nog nooit een NBA-game hebben gespeeld dan is dit misschien wel het beste moment om in te stappen. Lees het originele oordeel in de NBA 2K15 review.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.