De zwoelste games voor een hete zomer

De zwoelste games voor een hete zomer

Mijn hemel wat is het heet! Voor een warme vakantie hoef je tegenwoordig niet meer naar de Spaanse Costa’s, maar kun je ook prima in eigen land blijven! Maar als je dat verre oord of die leuke camping dichtbij bezoekt, wil je waarschijnlijk toch nog wel wat gamen. Als is het maar heel af en toe! Het is misschien een klein beetje cliché, maar ik zet de beste games voor onderweg voor je op een rijtje!

Nintendo 3DS
Het is misschien een tegenvaller dat we Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS deze zomer niet mee kunnen nemen op vakantie, maar er zijn zeker een hoop andere toptitels beschikbaar voor de handheld! Als dé zomertitel voor de 3DS raad ik Mario Golf: World Tour aan. Het lijkt mij sowieso fantastisch om de wereld rond te reizen en een balletje te slaan op de mooiste golfcourses, maar Mario Golf is een goed en goedkoop alternatief. De game zit namelijk ramvol met content en is bovendien harstikke verslavend. Een golfgame werkt voor mij ook altijd heerlijk relaxend. Nog een potje? Je zult vergeten dat je al een paar uur aan het zwembad ligt te bakken. Een andere ideale game voor aan het zwembad is de Picross-serie die verkrijgbaar is in de Nintendo eShop! Vergeet Sudoku, Picross is pas helemaal hip! Opnieuw ligt de verslaving wel weer op de loer. Oppassen dus!
Een andere game die verslavend én relaxend kan werken is Angler’s Club: Ultimate Bass Fishing 3D, een visgame die ik ooit voor GameParty heb mogen reviewen. Ik gaf de game destijds een 75. Op het eerste oog zul je misschienken dat ik een zonnesteek heb opgelopen, maar als je de game eenmaal doorhebt is het verdorie een verslavend stukje software. Moeilijk te vinden in de winkel waarschijnlijk, maar het is waarschijnlijk wel een game die voor niet meer dan een tientje over de toonbank heengaat. Maar ook James Noir’s Hollywood Crimes 3D is een titel die ik al vaak in budgetbakken heb zien liggen. En dat terwijl de game helemaal niet zoveel onderdoet voor de Professor Layton-games. Die op hun beurt natuurlijk ook uitermate geschikt zijn voor een vakantie! Andere budgettitels? Super Street Fighter IV 3D Edition, Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars en Resident Evil: The Mercenaries 3D. Alle drie al wat ouder, maar behoorlijk goedkoop en bovendien een hoop goede gameplay!

PlayStation Vita
De PlayStation Vita is een beetje een probleemgeval. Een aantal nieuwe goede games noemen is behoorlijk lastig. Als ik dan toch wat mag aanraden: De Ratchet and Clank Trilogy. Ook een game die ik heb mogen reviewen, maar ook een game die je een hoop waar voor je geld geeft. Eindelijk eens een port naar de PlayStation Vita die technisch wel behoorlijk goed in elkaar steekt. Borderlands 2 blijft een steengoede game met bovendien ontzettend veel content, maar de port is technisch dramatisch. Als je door problemen met de framerate je vakantie niet laat verpesten, is het alsnog een aanrader!

Maar natuurlijk is daar de budgetbak die uitkomst biedt! Hoewel ik er wel bij moet zeggen dat games voor de Vita tegenwoordig wel wat lastiger te vinden zijn. Het internet moet vaak uitkomst bieden. Overigens is het ook verstandig om de PlayStation Store in de gaten te houden, want Sony gooit vaak een hoop goede games in de aanbieding. Een van die games is Wipeout 2048. Een launchgame, maar dikke kans dat je hem gemist hebt. Ik heb hem deze vakantie weer opgepakt en het blijft een ontzettend goede game. Het kan frusterend zijn om aan het begin vooral de wand van de banen te raken, maar heb je de super snelle machines eenmaal onder controle, dan is het een feest om te spelen. Verder is Need for Speed: Most Wanted ook een aanrader voor de snelheidsduivels onder ons. Een nagenoeg perfecte port van de console-versie. Ook al weer wat ouder, maar zeker een aanrader. Everybody’s Golf is net als Mario Golf een aanrader, en is waarschijnlijk voor een tientje op te pikken. En waar ik het bij de 3DS had over Super Smash Bros, heeft de Vita PlayStation All-Stars Battle Royale. Hetzelfde idee als Super Smash Bros, en bovendien net zo verslavend. Heb je nog geen PlayStation Vita aangeschaft, dan is dit het moment om het alsnog te doen. Er zijn een hoop bundels op de markt voor een goede prijs. Heb je een PlayStation Plus abonnement, dan kun je er op rekenen dat je memorykaartje zo vol staat met toffe games!

iPad
Ik moet toegeven dat casual games mij stiekem toch een beetje trekken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen van Angry Birds wat je wilt, maar in mijn ogen blijft het leuk om bouwwerken te slopen en die vervelende varkens aan te pakken met de boze vogels. Op de iPad zijn tegenwoordig bovendien de meeste Angry Birds-games gratis. Op Andriod was dat al langer het geval. Vind je 2048 helemaal fantastisch, dan raad ik ook zeker aan om een Threes! uit te proberen. De game kost wel €1,79, maar dat is de game dubbel en dwars waard. Ook lijkt er een nieuwe Flappy Bird op te staan in de vorm van Timberman. Net zo frustrerend, en net zo verslavend!
Wil je aan de slag met wat serieuzere games, dan is daar de nieuwe Civillization. Kost maar liefst 14 euro, maar de meeste reviews zijn positief. Faster Than Light is een titel die je misschien wel eens op Steam voorbij hebt zien komen, maar ook op de iPad is het een fantastische game. Ook de Walking Dead-serie van Telltale is op de iPad te vinden. Zo zijn er voor elk platform wel een aantal fantastische games voor op vakantie. Geniet van je vakantie en vergeet ook niet af en toe wat je bestemming te bekijken!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.