Destiny 2: Beyond Light

Beyond Light is alweer de 3e uitbreiding van Destiny 2, en deze keer zijn er aardig wat veranderingen. Ik ben een speler sinds Destiny 1 vanaf release en heb m’n nodige pauzes nodig gehad om er van te kunnen blijven genieten. Onlangs had ik de game weer opgepakt en deze dlc kwam dus op een perfect moment voor mij om me lekker te verdiepen in The Traveler en de Guardians.

 

Laten we direkt de deur inbeuken met dat er wel heel erg veel verdwenen is bij deze dlc, volgens bungie ivm content die minimaal werd gespeeld en om de grootte van de game niet buiten proporties te laten vallen. Maar liefst 4 planeten (IO, Mars, Mercury en Titan), de Leviathan raids, veel maps uit de crucible en gambit gaan op de schop (niet dat we daar veel variatie hadden) en ook 7 strikes die verdwijnen. Black Armory en Forges zijn ook foetsie. Maar we krijgen er ook wat voor terug, de cosmodrome is terug en Europa maakt zijn opwachting. Een nieuwe raid maakt zijn opwachting en 2 nieuwe strikes mogen we ook verwelkomen.

De story van Beyond Light is erg sterk met leuke en redelijk uitdagende missies die je grotendeels over heel Europa brengen. Gedurende de missies leer je ook overweg te gaan met je nieuwe subclass “stasis”, waar je dus de darkness omhelst. Dat is ook de rode draad waar beyond light om draait. De darkness is de grote lijn in Beyond Light en gedurende de campaign wordt je het één en ander uitgelegd over wat het is en hoe het zijn plaats in het universum van Destiny heeft. 
Content

Voor mijzelf is de content op dit moment wel aan de magere kant. Strikes waren al niet variërend of uitdagend, nu is die pool nog iets kleiner geworden. Dus kom je nog vaker dezelfde strikes tegen, datzelfde geldt voor zowel gambit als de crucible. En dan kom je nog op de raids, waar we er nu nog minder hebben en de oudere raids voegen niks meer toe, waarom bungie die raids niet update zal voor mij altijd een vraag blijven. Specifieke loot per boss en een beetje finetuning naar de nieuwe norm van de dlc zou zoveel extra content toevoegen.

Nu komt het misschien over dat ik niet tevreden ben over de dlc, en gedeeltelijk is dat zeker waar. Ik speel de game al vanaf het begin, en ben nog steeds groot fan van de games en daarom vraag ik misschien ook wel teveel van de game. Maar na het zien van The Taken King (wat naar mijn mening de beste dlc tot op heden is) stelt het me elke keer toch weer iets teleur om zo weinig te zien in een game die zo extreem veel potentie heeft. Bungie introduceert dan wel weer een nieuw lootsysteem die de speler beter beloont voor het behalen van doelen. De optie om te kiezen hoe je een quest wilt doen, via strikes, crucible of gambit. Je hebt nu eindelijk zelf de keuze en niet verplicht een modus spelen die je liever links laat liggen.

Helaas brengt beyond light nog een groot minpunt met zich mee, doordat heel veel nu is verdwenen uit de game is de content die nu beschikbaar is eigenlijk allemaal dlc content. Wat nagenoeg betekent dat Destiny 2 van een free 2 play game min of meer naar een pay 2 play game is veranderd. En nu is dat ook nog eens content die op z’n best redelijk is. Bungie pakt hier geen zieltjes mee.

 

Conclusie

Destiny 2: Beyond Light is een redelijke dlc die een leuke campaign brengt met een goed verhaal. (mits je de lore een beetje kent of de tijd neemt om je in te lezen) Voor de rest is er niet bijzonder veel nieuws en is het meer van hetzelfde wat een ervaren speler allang kent, Europa is leuk om te verkennen en groot en terugkomen op de cosmodrome brengt veel herinneringen terug. Maar al met al is het meer van hetzelfde en is het wel eens tijd dat Bungie een stapje bij gaat zetten en de potentie die in Destiny schuilt ontketend.

Good

  • Europa

Bad

  • Hetzelfde riedeltje
7.2

Goed

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.