Destiny en Call of Duty geen concurrenten volgens Activision

Destiny en Call of Duty geen concurrenten volgens Activision

In een interview met IGN US liet Eric Hirschberg van Activision weten dat de potentie van Destiny enorm is. “Het is waarschijnlijk één van de grootste investeringen in een nieuwe IP die ooit gedaan is binnen deze industrie. We zouden die investering niet maken als we niet geloofden in de potentie van deze titel.” VVolgens hem combineert Destiny bestaande gameplay-elementen met nieuwe ideeën, iets wat de sleutel kan zijn tot succes.

“Uiteindelijk is het een first-person shooter van Bungie. Iedereen die Halo leuk vond, zal Destiny ook leuk vinden.” Activision is echter niet bang dat de game concurrentie gaat geven aan die andere shooter binnen het bedrijf: Call of Duty. “De games lijken niet op elkaar, ze hebben een totaal andere visie. Ik denk dat ze makkelijk en vredig naast elkaar kunnen bestaan. Wat Call of Duty heeft gedaan, heeft het beter gedaan dan wie dan ook. De multiplayer is een waanzinnig spannende ervaring. Maar wat Bungie heeft met Halo gedaan, hebben zij weer beter gedaan dan wie dan ook. Volgens Hirschberg kun je de competitie beter met jezelf aangaan dan met een andere studio, dit om je eigen product steeds te willen verbeteren.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.