Detective Pikachu binnenkort beschikbaar voor Nintendo 3DS

Detective Pikachu binnenkort beschikbaar voor Nintendo 3DS

The Pokémon Company International en Nintendo kondigen het nieuwe videospel Detective Pikachu aan. Dit spel wordt op 23 maart 2018 exclusief uitgebracht voor de Nintendo 3DS-systeemserie en is zowel online als in de winkel verkrijgbaar. In het actie-avonturenspel Detective Pikachu vormt de held van het spel – een unieke Pikachu in de wereld van Pokémon – een duo met Tim Goodman, en samen gaan ze op zoek naar bewijzen en aanwijzingen om een aantal zaken op te lossen en ondertussen onderzoeken ze ook de verdwijning van Tims vader, Harry Goodman.

Als hij in Ryme City aankomt op zoek naar zijn verdwenen vader, heeft Tim er nog geen idee van dat hij een Pikachu ontmoet. Sterker nog: een Pikachu met wie hij kan praten. Deze Pikachu is een onvervalste detective – hij is sympathiek op het norse af, een speurder met gespierde taal, en houdt van een stevige bak koffie.
Deze Pikachu beweert dat hij met Tims vader heeft samengewerkt, en de twee besluiten om samen uit te zoeken waar hij is gebleven. Het duo Tim en detective Pikachu krijgt te maken met een serie mysterieuze zaken in Ryme City en moeten met getuigen gaan praten en hun verklaringen optekenen om de waarheid aan het licht te brengen. Zaken die Tim onmogelijk alleen kan oplossen, kunnen met behulp van deze Pikachu worden aangepakt, want hij is in staat om vitale aanwijzingen en informatie te vergaren bij andere Pokémon.

Detective Pikachu bevat alle hoofdstukken van de exclusief in Japan uitgegeven Nintendo eShop-versie uit 2016, Detective Pikachu – de geboorte van een nieuw duo, maar bevat daarnaast meer inhoud om het verhaal compleet te maken. In het spel komen nieuwe locaties voor om te ontdekken, en kent een kleurrijke bezetting in de vorm van zowel Pokémon als menselijke personages.

Voor spelers die voor het eerst op detectivepad gaan en die misschien wat hulp nodig hebben om de waarheid te ontdekken, bevat Detective Pikachu een Easy Mode-functie waarbij de hoofdrolspeler een aantal handige tips geeft voor het verdere verloop van het spel.

Er is ook een speciale Detective Pikachu-amiibo gepland op het moment waarop het spel wordt uitgebracht. Deze is groter dan een gewone amiibo, en spelers kunnen hiermee alle Pika-prompts (korte videoclips) bekijken van hoofdstukken die zij hebben afgerond, met inbegrip van degene die zij eerder niet konden vinden. In deze clips zijn Pikachu’s geintjes en fratsen te zien. En ze bevatten misschien wel een hint.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.