DiRT 4 Day One Edition aangekondigd

DiRT 4 Day One Edition aangekondigd

Codemasters & Koch Media maken bekend dat er een Day One Edition komt van DiRT 4 met daarin een exclusieve Hyundai R5 rallywagen, een uniek evenement en een Founder Icon. Tweevoudig wereldkampioen FIA Rallycross Champion Petter Solberg en rallycoureur Kris Meeke waren beide betrokken bij de ontwikkeling van DiRT 4. Ze delen hun gedachten over Your Stage, een baanbrekend stage-creatiesysteem.

In Your Stage kun je heel eenvoudig een vrijwel onbeperkt aantal unieke stages maken. Kies simpelweg een van de vijf rallylocaties in DiRT 4 (Australië, Spanje, Michigan, Zweden en Wales), de tijd op de dag en de weersomstandigheden. Vervolgens kun je met schuifknoppen de lengte en complexiteit van het parkoers instellen. Daarna is met een druk op de knop je compleet unieke stage gegenereerd. Als je er niet blij mee bent, druk je gewoon op Generate voor een andere stage. Vervolgens kun je in deze stage racen, je vrienden erop uitdagen, of ‘m uitwisselen met andere spelers.

Paul Coleman, DiRT 4’s Chief Game Designer, zegt: “We hebben al sinds de lancering van DiRT 3 in 2011 aan Your Stage gewerkt. Hiermee kunnen spelers een vrijwel eindeloos aantal stages genereren in alle rallylocaties van DiRT 4. Vanaf nu kunnen spelers wanneer ze maar willen genieten van het racen op een nieuwe stage. Je kunt extreem eenvoudig een stage creëren, maar achter de schermen worden de routes samengesteld door een buitengewoon complexe serie regels en algoritmes. Met Your Stage komen ongelooflijk veel routes beschikbaar, waaronder exemplaren die we zelf nooit hadden kunnen verzinnen, en het is geweldig om daarover te scheuren.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.