EA: Miyamoto is passe

EA: Miyamoto is passe

Shigeru Miyamoto, de grote man van Nintendo en bedenker van games als Mario, Zelda, Donkey Kong en flink wat andere Nintendo-titels, is volgens EA helemaal niet zo vooruitstrevend meer. Volgens de developer is de Japanner al lang en breed ingehaald door tablets en smartphones. De gewaagde uitspraken komen van chief creative officer Richard Hilleman. Volgens hem is Miyamoto ver voorbij de dagen waarin hij op zijn best was.

For the past five years that job has been taken over by a dead guy from Cupertino.

Hilleman refereert hier uiteraard naar Steve Jobs, de inmiddels overleden ex-CEO van Apple. Volgens de man van EA zijn het nu de tablets en smartphones die ervoor zorgen dat kinderen aan de slag gaan met leuke, interessante games. Het zijn dus niet meer de Mario’s en Zelda’s.

Daarnaast liet Hilleman weten dat volgens hem de focus bij de volgende generatie consoles niet moet liggen op de hardwarespecificaties, maar op de software en innovatieve gameplay. Misschien moet hij eens met ene Miyamoto aan tafel gaan.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.