EA verwacht drie miljoen exemplaren van Mass Effect: Andromeda te verkopen in de eerste week

EA verwacht drie miljoen exemplaren van Mass Effect: Andromeda te verkopen in de eerste week

Mass effect: Andromeda is één van de grootste titels van het jaar voor EA, dus is het logisch dat de verwachtingen voor de game ietwat hooggespannen zijn. Het frappante aan de releasedatum van Andromeda is dat de game nog net binnen het huidige fiscale jaar van de uitgever uitgebracht wordt, en gegenereerde inkomsten in die ene week dan ook nog bij de inkomsten van het fiscale jaar 2016 gerekend kunnen worden. Na de tegenvallende verkoopcijfers van Titanfall 2 en Mirror’s Edge: Catalyst zou de releasedatum van Mass effect: Andromeda dus van een strategisch belang naar de aandeelhouders toe kunnen zijn.

Maakt dat voor ons als gamers überhaupt iets uit? Ja, en nee. Goeie financiële resultaten en tevreden aandeelhouders brengen uiteraard nieuwe projecten en risicovollere games met zich mee, maar dat is louter de theorie. Het is wel opmerkelijk hoe EA bij die drie miljoen terecht komt. Volgens EA executive Blake Jorgensen genereert een game 30 tot 50 procent van zijn totale omzet in de eerste week van verkoop, een gegeven dat best ontzagwekkend is als je er even stil bij staat. Koppel dat aan het feit dat Mass Effect 3 ongeveer zes miljoen keer over de toonbank ging en je komt dus uit op drie miljoen exemplaren in die eerste week.

 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.