Eefje’s befaamde E3 wenslijstje

Eefje’s befaamde E3 wenslijstje

We zitten volop in de Pré 3, de dagen die voorafgaan aan de beurs die elk jaar de harten van gamers wereldwijd sneller doet slaan. Het is nu dat dromen nog is toegestaan, en dat we nog voluit kunnen fantaseren over wat er zoals aangekondigd worden. Nu kom je nog weg met hopen dat Half Life 3 aangekondigd wordt, simpelweg omdat we in die rush zitten naar aanloop van de grote shows en Beyond good and evil 2 vorig jaar ook wel bewezen heeft dat mirakels daadwerkelijk kunnen plaats vinden daar in de City of Angels. Met dat in gedachten is het tijd voor die andere feature van me. Hield ik het in mijn normale feature rond mijn verwachtingen voor E3 nog wat realistisch, dan moet je er nou gewoon van uitgaan…wat zou er gebeuren moest Eefje een toverstokje hebben en mogen kiezen welke games onthuld worden.

Enkele lang verwachte sequels
Zoals ik al zei maakte de verrassende her-onthulling van Beyond good and evil 2 vorig jaar duidelijk dat alles kan op de E3. Zelfs Half Life 3 vraag je? Okay, bijna alles dan. Een groot deel van me heeft na al die jaren Half Life 3 gewoon opgegeven, na alle niet ingeloste beloftes en al die verstreken jaren van stilzwijgen mag Gabe Newell die game gewoon houden. Ik heb het gelekte script van episode 3 gelezen en weet hoe die lullige cliffhanger opgelost werd, ik heb er vrede mee.
Sequels die ik wel oprecht graag wil zien zijn een nieuwe Max Payne. Remedy heeft na de flop die Quantum Break was terug nood aan een win en wat is er dan beter dan terug te grijpen naar oude successen. Zou het niet onwijs cool zijn mocht Remedy de rechten op Max Payne gewoon terug gekocht hebben van Rockstar om een soort sequel of prequel te maken op Max Payne. Of waarom doen ze niet wat Insomniac jaren geleden deed met Ratchet and Clank en herwerken ze de originele games niet tot een gloednieuw spel? Ik zou het in elk geval uiterst cool vinden om terug in slow motion door de lucht te vliegen terwijl ik met een afgezaagde shotgun misdadigers in de smoel schiet. Er wordt anno 2018 veel te weinig in slow motion in smoelen geschoten vind ik.

Bioshock 4 is ook zo een titel die ik maar al te graag zie verschijnen dit jaar. Ik heb onlangs de collection herspeeld en het blijft toch frappant hoe sterk die games zijn in het scheppen van een spelwereld. We hebben dus al een utopische stad onder water gezien en eentje in de lucht…dus tijd om er bijvoorbeeld eentje onder de grond te maken of waarom niet..in de ruimte? Ik kan echt niet de enige zijn die de funfactor inziet van gewichtloos plasmids afvuren.
Tenslotte zou het erg mindblowing zijn mocht Naughty Dog na het afscheid nemen van Nathan Drake en het deprimerend mooie The Last of Us terug grijpen naar wat vrolijker spul voor hun nieuwe gameproject. Jak and Daxter 4, ik gooi het gewoon in de groep. Stel je de open world sandbox gameplay van Jak and Daxter 2 en 3 voor, in de handen van het huidige Naughty Dog met de grafische mogelijkheden van een PlayStation 4. Klinkt dat als iets om bij te watertanden? Ik dacht het wel.

Game of Thrones RPG van Bethesda
Ik weet dat iedereen zit te hopen dat Bethesda gewoon Elder Scrolls 6 aankondigt tijdens de E3, maar persoonlijk zou ik nog enthousiaster zijn mocht dat geruchtje kloppen dat het team achter Skyrim werkt aan een grootse Game of Thrones game. Beeld je gewoon in dat je een personage aanmaakt en dat heel Westeros aan je voeten ligt en je avonturen beleeft op plekken als Mereen, Winterfell en Kings Landing? Er is zo veel lore rond Game of Thrones dat het niet onmogelijk lijkt om een boeiende verhaallijn te brengen die zich afsplitst van wat in de boeken en de tv-serie gebeurt. Dat gezegd zijnde…hebben Elder Scrolls-games uberhaupt een boeiende verhaallijn? De games draaien steevast om de vele kleine avonturen die in de vrijheid van de spelwereld te beleven vallen, en op dat vlak valt er in Westeros heel wat te vinden.
Rockstar maakt een Harry Potter-game
Klinkt dit helemaal ver gezocht en idioot? Niet half zo idioot als een game voor mobiel die kinderen afperst om te betalen voor nagenoeg elke handeling, toch? Het idee achter die game is echter wel tof. Wat als je gewoon een leerling aan Hogwarts zou zijn die de klassen volgt, vrienden maakt en ondertussen een complot ontdekt van een boosaardig sujet die de nieuwe Voldemort wil worden? Het zou een game zijn die je nog het best kan zien als een soort Bully met magie, en Rockstar zou dan ook ideaal zijn als ontwikkelaar.

Een nieuwe game van het team achter Until Dawn
Suppermassive Games is beter in wat ze doen dan Quantic Dream. Daar, ik heb het gezegd. Het probleem met games als Detroit: Become Human en Beyond 2 Souls zit hem namelijk in David Cage die zijn scripts schrijft als een soort moraalfilosoof van de Aldi. Nee, geef mij dan maar de fun die Until Dawn bood, waarin het gameplay-idee achter games als Heavy Rain met de tong tegen de wang gedrukt werd gebruikt voor een soort Cabin in the Woods-achtige horrorgame. Meer van dat zou ik zeggen. Hoe cool zou het niet zijn mocht de spirituele sequel op Until Dawn nu een soort hommage aan jaren 80 slasher films zou zijn? Een beetje Friday the 13th, wat Halloween, een tikje Freddy Krueger? Wat als je een interactieve horrorgame zou krijgen die effectief al dat soort iconische boogeymen zou samenbrengen? Dat Freddy je nachtmerries in lokt waarin alle natuurwetten plots niet meer gelden, je een kleine rosse pop met een slagersmes moet afschudden en in een zomerkamp plots een kettingzaag achter je te horen krijgt. Zoiets lijkt me veel vetter om te spelen dan een relaas over de menselijkheid van androiden.
Superman-game van Rocksteady
Na Arkham Knight is het al een ruime tijd stilletjes rond ontwikkelaar Rocksteady, wat doet vermoeden dat ze binnenkort wel eens wat zouden kunnen aankondigen. Na Batman een steengoede gamereeks te bezorgen zou het misschien eens fijn zijn om hetzelfde te doen voor Supes. Dat de man van staal bestaat in het Arkhamverse van de games is duidelijk, dus een game zou zeker niet ondenkbaar zijn. Maar Eefje, hoe maak je nou een boeiende game over een onverwoestbare superheld als Kal-El? Gewoon, door te doen wat ze altijd doen…hem stevig kryptoniten. Stel je een game voor in de geest van de Batman Arkham spellen, waar Superman de meeste van zijn krachten verloren is en je al spelende steeds wat sterker wordt? Een game met een zwakke Superman lijkt mij in elk geval boeiend om te spelen, zeker als het van Rocksteady komt.

De kans dat we ook maar iets van mijn wenslijstje te zien gaan krijgen lijkt me nihil, maar dat neemt niet weg dat ook dat elk jaar E3 is, het weg dromen en fantaseren. Het is daarom dat we elk jaar weer aan onze monitor gekluisterd zitten, kijkend naar de keynotes want je weet nooit dat dit het jaar is……dat Half Life 3 aangekondigd gaat worden.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.