Call of Duty: Ghosts Invasion DLC Review

Call of Duty: Ghosts Invasion DLC Review

Het is weer tijd voor een nieuwe DLC van Call of Duty: Ghosts. Deze laatste uitgave heet Invasion en waar kennen we die naam toch van? Oh ja, dezelfde naam is gebruikt voor de DLC van Call of Duty 2 (2006) én het is tevens de naam van een awesome multiplayer map uit Modern Warfare 2. Het ontbreekt de mensen bij COD een beetje aan originaliteit, maar oké, dat wisten we al langer. Als we het toch over MW2 hebben; de map Favela die daar een klassieker is geworden, komt in deze DLC terug als een gerestylede versie. Daarnaast krijg je nog drie andere maps, genaamd Departed, Pharaoh en Mutiny. En we mogen vooral de derde Extinction episode niet vergeten: Awakening.

Favela
Een map waar ik en mijn vrienden een enorme hekel hadden, of juist fantastisch vonden, was Favela. Het was een map waar je òf goed in ging òf abominabel slecht. Deze map is terug, en hoe. Ze hebben het een flinke make-over gegeven en het ziet er echt tof uit. Het is wat minder kleurrijk en dat geeft het een post-apocalyptische look. Het lijkt alsof het de verloop van tijd wat slecht heeft doorstaan. Scheuren in de muur, overal begroeiing en het wat grauwe palet maakt van Favela weer een toffe map om te spelen. Ik hou er zelf wel van dat ze de oude maps terugbrengen. Je weet precies hoe de map in elkaar zit en waar je dus naartoe moet. Als je dan ook nog eens de juiste field order haalt, kun je de AC130 killstreak vrijspelen waarmee je de map van hoog uit de lucht onder vuur kan nemen. Brings back memories!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Departed
Een map die zich afspeelt tijdens de Dag van de Doden in een Mexicaans dorp. Het ziet er feestelijk uit, met slingers en praalwagens, maar het is alles behalve dat. Soortgelijk aan de Predator en Michael Myers killstreak uit de voorgaande DLC’s, kun je hier een Mariachi killstreak vrijspelen als je een field order haalt. Als Mariachi ren je met twee handguns door de map en krijg je beschikking over een soort Oracle zodat je je tegenstanders door de muren kunt zien. Een bijkomend plusplunt is dat je bij een kill nog een extra Mariachi squad member erbij krijgt. Deze rennen zelf door de map en maken kills voor je. Je kunt tot een maximum van twee extra Mariachi squad members erbij krijgen en zo creëren jullie dus met z’n drieën een enorme chaos. De map zelf is relatief klein en heeft wat leuke steegjes en gebouwen waar je sneaky je tegenstanders kan neerknallen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Pharaoh
Het lijkt bijna een set uit de film The Mummy. In de map Pharaoh begeef je je door een shitload aan mul zand en zoek je dekking in verlaten tombes. Aan de buitenkant staat een grote stenen kolom die, bij het kapotschieten van de staanders, ineenstort in het midden van de map. In Domination valt ie bovenop de B-vlag en zo kun je bij een goede timing een leuke triple kill maken. In de map bevind zich een schatkamer waar je een willekeurige killstreak krijgt, waarna je je wel snel uit de voeten moet maken want de kamer zal daarna in vuur en vlam staan. Dan staan er op bepaalde plekken urnen waar scarabs inzitten. Bij het kapotschieten van zo’n urn kruipen deze scarabs eruit en grijpen de eerste de beste persoon die er het dichtstbij in de buurt komt (a-la The Mummy). En ook in deze map kun je weer een field order vrijspelen; de Blessing of Anubis. Hiermee krijg je voor vier levens alle(!) perks uit de game. En dat is echt een enorm voordeel.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Mutiny
Misschien is dit wel de moeilijkste map uit de DLC, met zijn nauwe gangetjes, erg veel hoogte- en laagteverschillen en gewoonweg de geringe grootte van de map. Het is een kleine map met heen veel doorgangen en hoeken. Je staat elke keer weer recht voor een tegenstander. Het is raadzaam om een shotgun te gebruiken en lekker in het midden van de map te vertoeven, laat ze maar naar jou toekomen. In het midden bevind zich een schip, waar je ook op kunt. Je bent dat wel goed zichtbaar, maar het geeft je tegelijkertijd ook een goed zicht over de gehele map. Mutiny geeft je twee speciale field orders; het piratenschip en twee spookpiraten. Het piratenschip schiet vanaf de zee zijn kanonnen af en geeft een soort mortieraanval. De twee spookpiraten volgen en beschermen jou, net zoiets als de hond/wolf killstreak.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Extinction: Awakening
In deze derde episode moet je geen alien-hyves meer vernietigen, maar zogeheten obelisken hacken en ze daarna pas vernietigen. Je krijgt ook te maken met nieuwe type aliens, waarvan eentje met vleugels die soms echt vreselijk is. En om de één of andere reden kun je nu erg hoog springen, bijna alsof je een jetpack om hebt. De reden is onbekend, maar dat het handig is, is zeker waar. Ondanks de nieuwe aliens en de veranderde gameplay, haalt het het nog niet bij de zombies van Treyarch’s Call of Duty.

Helaas geen extra wapen of een cameo uit een film in deze DLC, maar wel speciale field orders in elke map wat het misschien wel de leukste DLC tot nu toe maakt. Vanaf 3 juni is deze al speelbaar op de Xbox360 en XboxOne. Om onduidelijke redenen is een release datum voor de Playstation 3 en 4 nog niet bekend, maar we gaan wel weer uit van 4 á 5 weken later (10 juli?). Als je bereid bent om weer vijftien euro uit te geven, is dit een leuke DLC om aan te schaffen. Stay frosty.

[review pros=”+ In elke map een awesome Field Order
+ Welcome back, Favela!
+ Mooi vormgegeven” cons=”- Geen speciale (film-)cameo
– Mapdesign kan beter” score=80]

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.