Call of Duty: Ghosts goed voor 1 miljard in 24 uur

Call of Duty: Ghosts goed voor 1 miljard in 24 uur

Met Grand Theft Auto Five wist Rockstar menig record te verbreken. Binnen een dag had de ontwikkelaar 800 miljoen aan de titel verdiend en twee dagen later werd de magische grens van een miljard overschreden. Activision riep dat Rockstar hier niet al te blij mee moest zijn, de nieuwe Call of Duty zou dit record snel af gaan pakken. Nu heeft Activision Blizzard laten weten dat de game inderdaad een miljard op heeft gebracht in 24 uur.

Activision heeft niet het aantal verkochte exemplaren vrijgegeven. Wel zijn er ook andere records verbroken. Zo is de game op de eerste dag van de release meer gespeeld op Xbox Live dan Black Ops 2 en Modern Warfare 3. Bij de Amerikaanse retailer GameStop was het de game met de meeste pre-orders ooit. In Nederland en België werden bij Game Mania al 15.000 kopieën van de game verkocht tijdens de nachtopeningen.

Call Of Duty is met afstand de grootste console franchise van deze generatie aldus. Dit jaar hebben meer mensen Call Of Duty gespeeld dan ooit te voren. In totaal is er vier miljard uur aan gameplay gerealiseerd.

– Activision CEO Bobby Kotick

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.