Een Demon’s Souls remaster behoort nog steeds tot de mogelijkheden

Dark Souls III

PC PlayStation 4 Xbox One

Een Demon’s Souls remaster behoort nog steeds tot de mogelijkheden

Een Demon’s Souls remaster behoort nog steeds tot de mogelijkheden

Dark Souls 3 is nog steeds druk op dreef om alle hoop bij moedige gamers te verbrijzelen, maar de game is uiteindelijk het vierde deel in een reeks die van start ging in 2009 met Demon’s Souls. Puristen orakelen tegenwoordig dat het bikkelharde Dark Souls met deeltje 3 zowaar vergevingsgezind en toegankelijk geworden is, wat dus aangeeft hoe heftig die eerste Demon’s Souls in elkaar zit.

Als het van From Software’s Hidetaka Miyazaki afhangt zouden we in de toekomst wel nog eens opnieuw kennis maken met die bikkelharde game waar alles mee begon. Volgens de man liggen de rechten op Dark Souls weliswaar bij Namco Bandai, maar de rechten op Demon’s Souls liggen dan weer bij Sony. Het behoort volgens Miyazaki dan ook tot de mogelijkheden dat een externe ontwikkelaar Demon’s Souls van een remaster voorziet die exclusief voor PlayStation 4 zou kunnen verschijnen.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.