Eidos brengt meer Deus Ex

Eidos brengt meer Deus Ex

Deus Ex: Human Revolution stamt alweer uit 2011, het is tijd om naar de toekomst te kijken. Dat moeten ze ook hebben gedacht bij Eidos Montreal aangezien de studio werkt aan een nieuw deel in de franchise. De nieuwe Deus Ex-game gaat verschijnen op de PC en de next-gen consoles. Daarnaast kunnen we ook nieuwe boeken en graphic novels verwachten.

Het project, dat de naam Deus Ex: Universe draagt, moet veelomvattend worden. Tablets, consoles, pc’s, boeken en novels worden bij elkaar gebracht om een nieuwe ervaring in het Deus Ex-universum uit te diepen. Het is te vergelijken met Halo, een franchise die ook groter is geworden dan alleen de games. Daarnaast laat Eidos weten dat ze ook toekomst zien in second-screen gaming. We kunnen er dus vanuit gaan dat deze functie in de nieuwe Deus Ex aanwezig is.

Het concept achter Deus Ex: Universe is om een doorgaande, alsmaar uitbreidende wereld te creëren waarin alles met elkaar in verbinding staat.

Het klinkt haast alsof er een groot MMO-element in de game komt te zitten…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.