Elder Scrolls Online naar PlayStation 4 en Xbox One

Elder Scrolls Online naar PlayStation 4 en Xbox One

Bethesda Softworks kondigt aan dat The Elder Scrolls Online ontwikkeld wordt voor zowel PlayStation 4 als voor Xbox One. De game zal verschijnen in de lente van 2014 en zal, zoals eerder aangekondigd, ook beschikbaar zijn voor PC en Mac. The Elder Scrolls Online is het recentste hoofdstuk uit de award-winnende franchise en brengt de legendarische ervaring voor het eerst online. Spelers kunnen hun eigen speelstijl bepalen terwijl ze het avontuur in Tamriel tegemoet treden. Je kunt alleen de wereld intrekken zoals in eerdere Elder Scrolls games, met een kleine groep vrienden de enorme, rijke wereld verkennen, of met honderden anderen in gigantische PvP-gevechten strijden om het Rijk te redden.

“We zijn verheugd dat we deze game naast PC en Mac ook naar consoles kunnen brengen” zegt Matt Firor, game director van The Elder Scrolls Online. “Het is iets waar onze fans naar bleven vragen sinds we de titel voor het eerst aankondigden, en ons team is erg blij dat we het uiteindelijk kunnen aanbieden. Iedereen zal The Elder Scrolls Online kunnen spelen zoals hij of zij dat wil.”

The Elder Scrolls Online zal de eerste Elder Scrolls titel zijn die online gespeeld kan worden, na bijna 20 jaar waarin de immens populaire award-winnende fantasy RPG franchise enkel als single player game werd aangeboden. The Elder Scrolls V: Skyrim is het meest recente hoofdstuk uit het Elder Scrolls verhaal. Skyrim, ontwikkeld door Bethesda Game Studios, werd uitgebracht in november 2011 en werd een wereldwijd succes op alle vlakken. Als opvolger op de RPG of the Year in 2002, The Elder Scrolls III: Morrowind, en de Game of the Year in 2006, The Elder Scrolls IV: Oblivion, won Skyrim honderden ‘Game of the Year’ awards en werden al meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.