Er werkt meer Gearbox-personeel aan Battleborn dan aan Borderlands 1 & 2 gecombineerd

Er werkt meer Gearbox-personeel aan Battleborn dan aan Borderlands 1 & 2 gecombineerd

Het is Gearbox menens met Battleborn, zoveel is duidelijk. Tijdens een gesprek met Polygon wist Gearbox-opperhoofd Randy Pitchford te vertellen dat 80 procent van het 300 man sterke Gearbox Software momenteel druk aan Battleborn werkt. Om dat even te schetsen is het gewoon een kwestie van stellen dat er meer personeel aan de nieuwe team-based online shooter werkt dan er ooit aan Borderlands 1 & 2 samen gewerkt hebben. Heel wat getalenteerd volk die er voor moeten zorgen dat Battleborn een succes wordt.

Volgens Pitchford komt het idee voor Battleborn van een fantasie van hem waarin een Jedi het samen met Master Chief en Gandalf uitvocht tegen een gemeenschappelijke vijand. Het stopt trouwens niet bij Battleborn voor Gearbox, Pitchford bevestigd nogmaals dat een nieuwe authentieke Brothers in Arms in pre-productie is en de aandacht die het spel verdient zal krijgen zodra het werk aan Battleborn afgerond is. De game verschijnt op 3 mei voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.