Fallout 76 Preview #E32019

Fallout 76 Preview #E32019

Één van de grootste series van Bethesda is Fallout. De games zijn immens populair en zijn allemaal van kwalitatief hoog niveau. De games waren altijd grootse singleplayer avonturen in een post-apocalyptische wereld waarin nucleaire wapens de wereld compleet hebben veranderd. Het singleplayer aspect is echter iets waar verandering in gaat komen in de nieuwe game Fallout 76. Het gaat namelijk een online game worden.

Fallout 76 werd voor de E3 al aangekondigd doormiddel van een teaser trailer. Op de E3 hebben we echter een hoop nieuwe info gekregen over de game, zodat het duidelijker is wat we van deze nieuwe Fallout telg kunnen verwachten. De game zal zich voor de andere delen gaan afspelen en zal als locatie West Virginia gaan gebruiken. Todd Howard gaf aan dat de game maar liefst vier keer zo groot zal zijn als Fallout 4. We kunnen dus een gigantische post-apocalyptische wereld verwachten. De game zal zich ook in Vault 76 gaan afspelen, een naam die we al eerder voorbij hebben horen komen in verschillende Fallout games. In deze vault bevinden zich geheime bunkers waarin experimenten werden uitgevoerd op de inwoners.

Zoals al eerder gezegd zal de game zich online gaan afspelen. Het zal echter niet zo zijn dat je met honderden of duizenden spelers de game zal gaan spelen. Dit zou ervoor zorgen dat de wereld te overbevolkt wordt en dat de hele Fallout vibe een beetje weg zou gaan. Daarom is ervoor gekozen om ongeveer een tiental spelers met elkaar in de gedeelde wereld te laten spelen. Het feit dat de game online gespeeld gaat worden betekend dat er wel een constante internetverbinding nodig zal zijn om de game te spelen, maar spelers kunnen de game ook gewoon compleet solo spelen. Maar het leukste is natuurlijk om met vrienden samen de wereld te verkennen en nieuwe nederzettingen te gaan bouwen. Of natuurlijk niet zo vriendschappelijk met elkaar omgaan en andere onlinespelers het leven zuur maken door ze aan te vallen of hun nederzettingen te slopen, of gewoon een complete nuke bovenop hun hoofd droppen. De mogelijkheden zijn eindeloos en het lijkt erop dat er enorm veel fun te beleven is met vrienden en/of vreemden die je tegen gaat komen in Fallout 76.

Het bouwen van settlements zal in Fallout 76 een nog grotere rol gaan spelen en een leuke toevoeging is dat je ervoor kan kiezen om je opgebouwde settlement weer in te pakken en op een compleet andere plek in de wereld weer neer te zetten. De game zal verder voornamelijk online survival zijn, maar meer een “softcore” survival game, zoals Howard het noemde. Mocht je namelijk doodgaan in de wereld dan is het niet zo dat je al je voortgang kwijt bent en je zult ook al je voortgang kunnen meenemen als je een vriend joined in een andere wereld. Verder maakt de game gebruik van een nieuwe engine en dit was duidelijk te zien in de trailers die we getoond kregen. De game ziet er schitterend uit, wat niet van alle Fallout games gezegd kon worden. De game heeft nieuwe belichting, rendering en landschap technologie, waardoor de game er super uit komt te zien.
Tevens heeft Bethesda laten weten dat ze een meer jarig plan hebben liggen om content te blijven toevoegen aan de game. Er zijn plannen voor enorm veel DLC dat toegevoegd zal worden door de jaren heen om de game steeds grootser te maken en gamers nieuwe doelen te geven. Al deze uitbreidingen zullen helemaal gratis zijn en dus beschikbaar zijn voor iedereen die de game gaat spelen. Er zullen ook microtransacties in de game gaan zitten, maar schrik niet, dit zullen puur cosmetische items zijn. Er zal dus niks zijn wat spelers een voorsprong op anderen kan geven doormiddel van microtransacties.

Het was even achter de oren krabben toen we te horen kregen dat Fallout 76 een online game zou worden, maar dit is eigenlijk een logische stap want het Fallout universum leent zich perfect om samen met anderen in losgelaten te worden. Bethesda heeft laten weten dat er binnenkort een Beta zal zijn om ervoor te zorgen dat de game bij release als een zonnetje gaat draaien. Waarschijnlijk zullen we hier niet al te lang op hoeven wachten want de game zelf zal al op 14 november in de winkel liggen. Oh ja, en bij de Power Armor Edition van de game krijg je een draagbare Power Armor helm! Alleen daarvoor wil je de game toch al gewoon halen?

Game fanaticus die het liefste zijn vrije dag besteedt in de bioscoop tijdens een filmmarathon. Of 's nachts voor de tv zit te genieten van een goede pot American Football.