Familieplan Xbox One maakt uitlenen overbodig

Familieplan Xbox One maakt uitlenen overbodig

Microsoft is even wat dieper ingegaan op het geïntroduceerde familieplan. De hardware ontwikkelaar heeft behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen de laatste weken door het beperken van gamers tijdens het verkopen en ruilen van games. Met het familieplan lijkt Microsoft weer hele goede zaken te doen.

Tijdens verschillende interviews met Phil Spencer en Yusuf Mehdi, twee grote namen bij Microsoft, ontstond er een positief beeld rondom het familieplan. Je kunt je Xbox Live-account open stellen voor negen ‘familieleden’. Volgens Microsoft hoeven de mensen uiteraard niet echt familie van je te zijn. Ze hoeven niet eens bij je in huis te wonen.

In de praktijk komt dit er op neer dat je negen mensen uit mag nodigen waarmee je jouw games kunt delen. Natuurlijk zijn er beperkingen. Zo kan maar één persoon een game spelen, niet iedereen kan hetzelfde spel tegelijk opstarten. Maar dit is momenteel natuurlijk precies hetzelfde wanneer je een game uit gaat lenen. “Any one of your family members can be playing from your shared library at a given time.”

Het lijkt er op dat je dus een vriendenlijst op mag stellen met negen personen die toegang krijgen tot jouw games. Deze personen kunnen dan vanaf hun eigen Xbox One de game spelen, zonder ooit jouw disc nodig te hebben. Of er een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse limiet aan zit is momenteel nog niet bekend. Het is in ieder geval een functie die we goed in de gaten gaan houden!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.