Final Fantasy XI stopt volgend jaar op PlayStation 2 en Xbox 360

Final Fantasy XI stopt volgend jaar op PlayStation 2 en Xbox 360

Binnenkort verschijnt Final Fantasy XIV: Heavensward, de eerste officiële uitbreiding voor A Realm Reborn, de online Final Fantasy. Hoewel deze game bijzonder succesvol is, mogen we niet vergeten dat er nog een online Final Fantasy is. Final Fantasy XI: Online was de eerste MMO in het universum. Nu heeft Square Enix laten weten dat deze game tot een einde gaat komen.

Dit jaar verschijnt het laatste stuk verhalende content voor de game. Dit om alle queesten tot een episch slot te brengen. Deze ‘Rhapsodies of Vana’diel’ brengt de game na 14 jaar dan toch het tot een einde. De content zal in drie delen uitgebracht worden, in mei, augustus en november. Hierna zal de game nog doorgaan op de PC. Spelers op de PlayStation 2 en Xbox 360 zullen echter vanaf maart 2016 hun online bezigheden moeten stoppen. Dan trekt Square Enix er de stekker uit.

Wel laat de ontwikkelaar weten dat de game een doorstart maakt op een ander platform. In samenwerking met Nexon komt het spel namelijk naar de smartphones. Volgens Square is het goed te spelen op een beperkt apparaat (denk eens aan al die knoppen die je gebruikt bij een game als deze!). Het spel is flink onder handen genomen om de ultieme ervaring te leveren op een touchscreen. Of het dezelfde content bevat als de eerdere versies van de game is nog niet bekend. De mobiele versie komt voorlopig alleen naar Japan en Zuid-Korea, maar hier komt misschien nog verandering in.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.