Final Fantasy XIV Online passeert wereldwijd de grens van 14 miljoen spelers

Final Fantasy XIV Online passeert wereldwijd de grens van 14 miljoen spelers

Square Enix maakt met trots bekend dat de wereldwijde community voor de veelgeprezen Final Fantasy XIV nog steeds groeit, met inmiddels meer dan 14 miljoen geregistreerde Warriors of Light. Dit aantal werd afgelopen weekend bekendgemaakt tijdens de viering van het vijfjarig bestaan van de MMO, en betekent dat het afgelopen jaar nog eens 4 miljoen extra avonturiers naar Eorzea zijn afgereisd. Producer en regisseur Naoki Yoshida had de volgende boodschap:

Hoewel het originele Final Fantasy XIV er niet in slaagde aan de verwachtingen te voldoen, lukte het ons in 2013 om A Realm Reborn te lanceren, met hulp van media, de bedrijven met wie we samenwerken en uiteraard onze toegewijde spelers. Daarmee was FFXIV inderdaad herboren, en in de loop van de afgelopen vijf jaar is de game uitgegroeid tot een zeer grote en geliefde titel. Ik kan jullie daarvoor niet genoeg bedanken. Sinds de lancering van A Realm Reborn hebben we met onze ontwikkelingsteams op volle kracht gewerkt, en hoewel we zeker nog wel wat misstappen hebben gemaakt, blijven de Warriors of Light ons stimuleren om alles op alles te zetten.

Er zijn nog vele nieuwe game-ervaringen en epische verhalen die we met jullie willen delen. We zullen harder dan ooit werken voor het uitbreiden van de wereld van FFXIV, waarin spelers tijdens hun avonturen blijvende relaties met elkaar kunnen vormen. Final Fantasy XIV is het resultaat van de passie en toewijding van iedereen, inclusief al jullie Warriors of Light, en ik hoop dat jullie ons blijven steunen terwijl we deze wereld samen verder uitbouwen.

Om deze gedenkwaardige gelegenheid en het vijfde jubileum van de game te vieren, presenteerde Yoshida afgelopen weekend een livestream van 14 uur met speciale gasten die vertelden over de reis die de game tot dusver heeft afgelegd. Tijdens de show verschenen onder andere stemacteurs en ontwikkelaars die diverse onderwerpen bespraken, en werden de resultaten voor de Fan Favorite Music Poll bekendgemaakt.

Tijdens de livestream verscheen ook de nieuwste Letter from the Producer LIVE, met meer nieuws over wat spelers kunnen verwachten van Patch 4.4: Prelude in Violet. Ook kreeg Yoshida gezelschap van Capcoms Ryozo Tsujimoto die vertelde over de alom geprezen samenwerking met Monster Hunter: World™.

Het vijfde jubileum wordt momenteel verder gevierd met het The Rising-evenement, dat duurt tot 18 september.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.