Fortnite wil cross-platform, Sony doet moeilijk

Fortnite wil cross-platform, Sony doet moeilijk

Recentelijk werd Fortnite: Battle Royale voor iOS en Android aangekondigd. Daarnaast zijn de ontwikkelaars ook bezig met een cross-play mogelijkheid. Al lopen ze daar steeds tegen een muur aan. De ontwikkelaar laat namelijk weten dat er cross-play naar de grote consoles gaat komen. Nouja, zo’n beetje. Het gaat mogelijk zijn om vanaf je Xbox One te spelen met mensen op PC, Android en iOS. De PlayStation 4 ontbreekt. Dit terwijl het wel mogelijk is om vanaf je PlayStation 4 met iOS en Android te spelen. Sony doet moeilijk en wil niet dat Xbox One en PC-spelers tegen mensen op de PlayStation 4 kunnen spelen.

Xbox baas Phil Spencer heeft middels een Tweet laten weten dat hij graag PlayStation en Xbox-spelers met elkaar wil laten spelen. Epic, de ontwikkelaar, liet weten dit ook te willen. Maar Sony blijft nee zeggen.


Een woordvoerder van Microsoft zei het volgende:

Microsoft heeft al tijden een leidende rol neemt in de bevordering van cross-platform play en het verbinden van spelers tussen pc, mobiele apparaten en alle consoles. We werken nauw samen met Nintendo om het cross-netwerk spelen tussen de Xbox One en de Switch mogelijk te maken (Minecraft) en we bieden diezelfde mogelijkheid aan de PlayStation spelers. Heb je hier meer vragen over, neem dan contact op met Epic of Sony.

In 2016 liep een zelfde soort case rondom Rocket League, waarbij ook Sony alles tegen bleef houden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.