GameParty speelt met de Thrustmaster Y-300P

GameParty speelt met de Thrustmaster Y-300P

Thrustmaster stuurde ons een bericht dat hun headset, de Thrustmaster Y-300P, de eerste headset was met een officiële licentie voor de nieuwe PlayStation 4. Headsets zijn een nieuwe tak van Thrustmaster maar men heeft al ruim twintig jaar ervaring met audio via de Hercules brand. Tijd om deze headset eens van dichtbij te bekijken en te beleven natuurlijk.

De headset voelt zeer robuust aan, lekker stevig met schuim in de band en in de oorschelpen. Hierdoor zit de headset meteen lekker. De kabel is zo’n kleine 4 meter en is via de USB-uitgang plug and play met de PlayStation 4, alsook de PlayStation 3. De lange kabel geeft je lekker veel bewegingsruimte en is goed te gebruiken voor de TV vanaf de bank. Bij het opzetten van de headset is meteen te merken dat deze lekker comfortabel zit, je merkt eigenlijk niet dat je hem op hebt en je bent lekker afgesloten van de buitenwereld. In een huishouden met een kindje en vrouw die haar belevenissen van die dag met je wil bespreken, is het een echte uitkomst. De schelpen drukken lekker strak tegen de oren waardoor je volledig kunt genieten van het geluid, iets wat je wel eens mist bij andere headsets.

Overigens is de headset ook op je tablet, MP3- speler of telefoon aan te sluiten met de kabel die naar het control panel loopt. Hierdoor gebruik je hem als recht toe recht aan headset zonder dat je zaken kunt instellen aangezien het controlpanel aan het tweede gedeelte van de kabel. Daar vind je ook de USB-aansluiting. Via het control panel kun je een behoorlijk aantal zaken instellen zoals de hoge en lage tonen, het volume zelf en natuurlijk de instellingen voor de microfoon zoals ruisonderdrukking. Voor de adviesprijs van net geen honderd euro is de Thrustmaster Y-300p een sterke, robuuste headset. Wij kunnen hem aanraden!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.