Gameplaypresentatie Super Mario Bros. Wonder

Gameplaypresentatie Super Mario Bros. Wonder

Maak je klaar voor een sprong naar het onverwachte met Super Mario Bros. Wonder – de volgende evolutie van Mario-fun en de eerste zijwaartsscrollende 2D Super Mario Bros.-game in meer dan 10 jaar. Naast het nieuwe Bloemenrijk om te verkennen en een gevarieerde cast van speelbare personages, introduceert Super Mario Bros. Wonder ook wonderbloemen. Deze zetten de boel flink op z’n kop en creëren verrassende effecten die je met eigen ogen moet zien om ze te geloven.

Op 6 oktober wordt de Nintendo Switch – OLED-model Mario Edition (rood) uitgebracht (game niet inbegrepen), vlak voor het begin van Mario’s nieuwe avontuur. Het spelsysteem, de twee Joy-Con-controllers en de Nintendo Switch-houder hebben de iconische rode Mario-kleur. Op de achterkant van de houder vind je een silhouet van een springende Mario. Als je goed kijkt, vind je zelfs wat verborgen munten. Neem binnenkort contact op een verkooppunt voor meer informatie over pre-orders.

In Super Mario Bros. Wonder worden Mario en zijn vrienden door de vriendelijke prins Florian uitgenodigd voor een bezoek aan het Bloemenrijk – een land dat op steenworp afstand van het Paddenstoelenrijk ligt. Maar Bowser, de koning van de Koopa’s, had andere plannen. Nadat hij de mysterieuze wonderbloem aanraakte, versmolt Bowser met het kasteel van prins Florian. Met zijn nieuwe krachten stortte hij het koninkrijk in chaos. Nu is het aan Mario en zijn vrienden om Bowser te stoppen en het Bloemenrijk te redden.

Hier volgen een aantal van de functies en hoogtepunten die spelers kunnen ervaren tijdens

 dit wonderlijke avontuur:

 • Een gevarieerd koninkrijk: Het Bloemenrijk bestaat uit zes werelden die rond de Tulpenkust liggen, dus er zijn in totaal zeven gebieden om te ontdekken. Reis over verschillende eilanden, duik de zee in en baan je een weg door donkere grotten. Elke wereld bevat een rijke hoeveelheid levels en je kunt zelfs gedeeltes vinden waar je vrij kunt rondlopen.
 • Wonderbaarlijke wondereffecten? Verwacht het onverwachte: wonderbloemen gedijen goed op de mysterieuze kracht in deze wereld en geven deze af als ze in bloei staan. Als je in een level een wonderbloem aanraakt, wordt er een wondereffect geactiveerd, waardoor er nogal interessante dingen gebeuren. Buizen kunnen gaan bewegen, het terrein kan kantelen, je perspectief kan veranderen of je zweeft plotseling door de ruimte. Er zijn zelfs wonderen waarbij je personage in een Goomba of een stekelbal transformeert.
 • Charismatische personages: Naast Mario kun je ook spelen als Luigi, Peach, Daisy, blauwe Toad, gele Toad en zelfs Toadette. Ze spelen allemaal hetzelfde, dus kies gerust je favoriet. Yoshi’s en Nabbit lopen geen schade op van vijanden, dus zij zijn een uitstekende keuze als je liever een makkelijkere ervaring wilt.
 • Talloze power-ups: In Super Mario Bros. Wonder debuteren er een aantal nieuwe power-ups, zoals de olifantenappel, waarmee Mario en sommige van zijn vrienden een olifantenvorm aannemen. Gooi je gewicht – en je neus – in de strijd terwijl je met je slurf vijanden te lijf gaat, blokken sloopt en over grote gaten sprint. In de bubbelvorm kun je zwevende bubbels blazen waarmee je vijanden van een afstandje kunt vangen. In de boorvorm kun je stekelige of hardhoofdige vijanden heel eenvoudig uitschakelen. En uiteraard kun je er ook mee in de grond graven.
 • Laat je niet kennen door vijanden: Je zult diverse nieuwe vijanden tegenkomen op je tocht door het Bloemenrijk. Hoppycats imiteren jou en springen wanneer jij dat doet. Melon Piranha Plants spuwen zaadjes uit hun bek. Condarts vliegen razendsnel op je af en vallen aan met hun spitse snavels. Maw-Maws verorberen alles wat in hun buurt komt. Er zijn een hoop nieuwe vijanden om te ontdekken.
 • Badges gooien de boel flink op z’n kop: Tijdens je avontuur verdien je allerlei verschillende badges met elk een eigen speciale vaardigheid. In lokale multiplayer gebruikt de hele groep dezelfde badge. Dit zijn enkele van de beschikbare opties:
  • Verbeter je klautervaardigheden met de muurklimsprongbadge.
  • Geef jezelf een boost onder water met de dolfijnslagbadge.
  • Maak je klaar om hoog te springen met de oplaadsprongbadge.
  • Schiet midden in de lucht ranken en blijf aan muren plakken met de slingerschotbadge.
  • Om jezelf een extra uitdaging te geven kun je onzichtbaar worden voor vijanden (en jezelf) met de onzichtbaarheidsbadge.
 • Meer fun met lokale multiplayer: Tot vier spelers kunnen lokaal samen spelen op hetzelfde Nintendo Switch-systeem. Als een speler in de lokale coöpstand wordt verslagen, zweeft het personage rond als ghost. Als een andere speler deze ghost op tijd weet te bereiken, komt diegene weer in actie en verliest de groep geen leven. Als iemand als Yoshi speelt, kunnen anderen op de rug springen en zo door het level navigeren.
 • Onlinemogelijkheden: Als je online** speelt, heb je de mogelijkheid om een kamer te maken om met vrienden samen te komen. In een gedeelde kamer kun je zien welke levels je vrienden aan het spelen zijn, kun je samen hetzelfde level spelen en kun je zelfs de meeste levels in een raceparcours veranderen.
  Zelfs als je in je eentje speelt, kun je andere spelers van over de hele wereld in levels en op de wereldkaart zien als je online verbinding maakt. Zij verschijnen dan in real-time als ghosts. Ook dan kun je weer tot leven komen als je als ghost een andere speler aanraakt.
  Bovendien kun je andere onlinespelers helpen door zelf een bord te plaatsen, zodat zij ook weer tot leven kunnen komen als ze een ghost zijn. De game laat zelfs zien hoeveel mensen jouw bord hebben gebruikt.

Super Mario Bros. Wonder is vanaf 20 oktober verkrijgbaar in de winkel, de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch en de My Nintendo Store. Het is nu mogelijk om een pre-order te plaatsen, voor spelers die naar het Bloemenrijk willen gaan zodra de game wordt uitgebracht.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.