Gearbox klaagt 3D Realms aan vanwege Duke Nukem

Gearbox klaagt 3D Realms aan vanwege Duke Nukem

3D Realms heeft in het verleden Gearbox al eens voor de rechter weten te slepen. De zaak van toen haalde het echter niet tot het einde en 3D Realms liet alles vallen. Nu gaat het wederom niet goed tussen de twee ontwikkelaars. Eerder deze maand verscheen er een tease richting een nieuwe Duke Nukem-game, genaamd Duke Nukem: Mass Destruction. Een game die in ontwikkeling zou zijn bij 3D Realms. Echter, Gearbox heeft geen toestemming gegeven om deze game te maken. Dit terwijl Gearbox de rechten op de franchise in handen heeft.

3D Realms had op haar beurt mede-ontwikkelaar Interceptor Entertainment weer wijsgemaakt dat de rechten niet verkocht waren aan Gearbox zodat de mensen aldaar gewoon aan de slag konden gaan met Duke Nukem. De rechtzaak is inmiddels gestart en 3D Realms heeft aangegeven inbreuk te hebben gemaakt op de rechten van Gearbox.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.