Gearbox kondigt Battleborn aan

Gearbox kondigt Battleborn aan

2K en Gearbox Software – de makers van de Borderlands franchise – kondigen Battleborn aan: een compleet nieuwe triple-A hero-shooter die in ontwikkeling is voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Battleborn wordt ontwikkeld door de teams achter Borderlands 2 en is een ambitieuze mix van genres. Het spel combineert sterk gestileerde visuals met pittige first-person shooting in co-op! Battleborn speelt zich af in de verre toekomst van een denkbeeldig science-fantasy universum, waar spelers kunnen opgaan in een verhaal-gedreven co-operatieve campagne, maar ook in competitieve multiplayer wedstrijden. Randy Pitchford, president van Gearbox Software:

Als Borderlands 2 een shooter-looter is dan is Battleborn een hero-shooter.Battleborn is een fusie van genres en een coöperatieve en competitieve FPS. Het hanteert een stijl die je hoofd doet tollen en speelt zich af in een fantasierijk universum. Daarmee is het de meest ambitieuze videogame die Gearbox ooit heeft gecreëerd.

Christoph Hartmann, president van 2K:

Battleborn is een afspiegeling van de sterke samenwerking tussen de ontwikkelaar en uitgever die verantwoordelijk waren voor het succes van Borderlands 2. Daarvan zijn tot op heden wereldwijd meer dan 9 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee uitgegroeid tot 2K’s best verkochte game aller tijden. De grootte, het bereik en de ambitie van Battleborn zijn onvergelijkbaar met enig andere titel in de geschiedenis van 2K en het resultaat is een alles bepalende next-gen coöperatieve ervaring.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.