Geen 'quick scoping' in Titanfall

Geen 'quick scoping' in Titanfall

Titanfall, de aankomende game van Respawn, heeft het op sommige punten zwaar te verduren. Volgens velen is het ‘Call of Duty met mechs’. Niet vreemd, Respawn is opgebouwd uit ex-werknemers van Infinity Ward, de studio die flink wat Call of Duty’s op haar naam heeft staan. Toch zal de game minder op CoD gaan lijken dan dat door sommige aangenomen lijkt te worden. Zo laat de ontwikkelaar weten dat je gewoon gebruik kunt maken van je sniperrifle, maar dat quick scoping en no-scoping ineffectief zal zijn.

Sniping is in the game, but due to how the game plays it’s a pretty different animal than you’ll find in your run of the mill modern military shooter. Quick-scoping and no-scoping are ineffective.

Quick scoping staat voor het snel inzoomen en meteen schieten waar je in veel games, waaronder dus Call of Duty, effectief gebruik van kunt maken. Door een druk op de trigger wordt het wapen in je hand via een auto-aim direct op je tegenstander gericht. No-scoping is schieten zonder je vizier te gebruiken. Natuurlijk kan dit in Titanfall, al lijkt het richten bijzonder cruciaal te zijn. Misschien krijg je minder schade wanneer je gewoon in de rondte schiet?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.