God of War 4 lek wijst op Noorse setting

God of War 4 lek wijst op Noorse setting

Website Nerdleaks heeft vannacht concept art ontdekt op een website van een artist die aan de nieuwe God of War heeft gewerkt bij Sony Santa Monica. De site is snel offline gehaald,samen met de site en Twitterpage van NerdLeaks, vermoedelijk het gevolg van een niet bepaald geamuseerde Sony die God of War 4 uiteraard het liefst groots en verrassend had onthuld.

Wat het lek ons in elk geval nu al leert over God of War 4 is dat de game de Griekse mythologie inruilt voor een Noorse mythologische setting. Dat Kratos terug van de partij is, maar onderstussen een stevige baard heeft laten groeien en dat zijn wapen van keuze dit keer een grote strijdbijl is waarmee hij lianen stuk kan hakken en bruggen bouwen. Omgevingen in het spel dragen namen zoals Altheim en Land of the Fairies.

Eerder werd via Twitter al gehint naar een Noorse setting voor God of War 4 door industry insider Shinobi602 die aangaf dat Kratos een trip zou maken richting Walhalla. De echte onthulling lijkt een belangrijk onderdeel van de E3 keynote van Sony te gaan worden, een onthulling die wat van haar verrassing verloren heeft maar waar we uiteraard stevig naar uitkijken. Welkom terug Kratos.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.